15 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Türkiye'nin önde gelen cerrahlarındandı: Yıllarca hapis yatan doktorun suçsuz olduğu anlaşıldı

Türkiye'nin önde gelen cerrahlarındandı: Yıllarca hapis yatan doktorun suçsuz olduğu anlaşıldı

Hakkari'ye gitmek için bindiği araçta bulunan uyuşturucu nedeniyle 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan ve 7 yıl 1 ay boyunca cezaevinde kalan doktor B.K.'ye yargı yıllar sonra pardon dedi.

Van’da bir hastanede mikrocerrahi ünitesinde görev yapan el cerrahı Dr. B.K., 2009 yılında yaşadığı trajik bir olay sonucu adeta hayatının akışını kaybetti. Hakkari’ye gitmek üzere yola çıkmak isteyen doktor, yaşadığı talihsiz bir kaza sonrası araç kullanamayınca, yanında bulunan hasta yakını İ.A.’dan yardım istedi. Ancak bu iyilik talebi, hayatını altüst edecek zincirleme bir süreci başlattı. Hakkari girişinde güvenlik güçlerince durdurulan araçta tam 33 kilo 270 gram uyuşturucu bulundu.

İlk andan itibaren olayla hiçbir ilgisi olmadığını belirten doktor, tüm savunmalarına rağmen tutuklandı. Elbette bu olay, yalnızca bir bireyin özgürlüğüne değil, aynı zamanda adalet sistemine duyulan güvene de ağır bir darbe indirdi.

Sürücünün Suç İtirafı Bile Doktoru Kurtaramadı

Now TV'den Alican Uludağ'ın özel haberine göre, araç sürücüsü İ.A. ifadesinde açıkça “Uyuşturucu bana ait, doktorun olayla ilgisi yok” dedi. Ancak bu beyanlara rağmen hem İ.A. hem de doktor B.K., "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla tutuklandı. Mahkeme heyeti, doktorun suçsuzluğuna ikna olmadı ve B.K.’ye tam 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Sadece adalet duygusunu değil, bir doktorun mesleki ve insani değerlerini de sarsan bu karar, ileride Türkiye’nin hukuk tarihine kara bir leke olarak kazınacaktı.

FETÖ Gölgesi Altında Verilen Kararlar

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ardından yapılan soruşturmalarla, bu dosyayı yürüten savcı, karar veren mahkeme heyeti ve temyiz sürecinde görev alan Yargıtay üyelerinin FETÖ bağlantılı olduğu tespit edildi. Hepsi meslekten ihraç edildi. Bu gelişmeler üzerine doktorun avukatı Polat Balkan, 2017 yılında yeniden yargılama talebinde bulundu.

Türkiye’nin yakın tarihinde birçok masum insanın hayatını karartan FETÖ yapılanması, bu davada da adaleti gölgede bırakmış, milli değerlerimizi hedef almıştı.

Adalet Gecikti Ama Yerini Buldu: 2.5 Milyon TL Tazminat

Yeniden yargılama sürecinin ardından 13 Şubat 2017’de tahliye edilen Dr. B.K., özgürlüğüne tam 7 yıl 1 ay 16 gün sonra kavuştu. Yaşadığı mağduriyetin ardından devlete 3 milyon TL'lik manevi tazminat davası açan doktor, mahkemeden haklı bulundu.

Mahkeme, 1 milyon TL tazminatın, 2009 yılından bu yana işleyen yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi. Faizlerle birlikte devletin ödeyeceği toplam tutar yaklaşık 2.5 milyon TL’yi buldu. Bu karar, sadece doktorun değil, adalet arayışındaki herkesin içini bir nebze olsun rahatlattı.

Mesleğine Geri Döndü, Mücadeleyi Bırakmadı

Hayatının 7 yılını haksız yere cezaevinde geçiren Dr. B.K.’nin bugün Gaziantep Şehir Hastanesi’nde yeniden görevine dönerek, milleti için hizmet etmeye devam ettiği öğrenildi. Elinden alınan yıllara rağmen mesleğine olan inancını ve milletine olan sevgisini kaybetmeyen bu doktor, Türk milletinin dimdik duruşunun ve adalet mücadelesinin sembolü haline geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *