05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Tutuklanan FETÖ'cü kundakçının, İYİ Parti'deki görüntüleri ortaya çıktı

Tutuklanan FETÖ'cü kundakçının, İYİ Parti'deki görüntüleri ortaya çıktı

Bursa'daki orman yangınında gözaltına alınan Ufuk Aytekin'in FETÖ bağlantısı ve siyasi ilişkileri dikkat çekti.

Bursa'nın Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasında çıkan orman yangını, sadece alevlerin değil, soru işaretlerinin de yayılmasına neden oldu. Yangın sırasında dikkat çeken bir kamyonet ve içindeki benzin bidonu, gözleri sürücü Ufuk Aytekin’e çevirdi. Ancak asıl dikkat çeken ayrıntı, Aytekin’in geçmişi ve siyasetle bağlantıları oldu.

Şüpheli Kamyonet, Benzin Bidonu ve Gözaltı

Yangın esnasında vatandaşlar, ormanda şüpheli şekilde dolaşan 03 HK 184 plakalı kamyoneti fark etti. Kamyonetin kasasında benzin bidonu bulunması üzerine ihbar yapıldı. Aracın sürücüsü Ufuk Aytekin (30), Harmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kışmanlar Köyü’nde yangın çıkardığı iddiasıyla gözaltına alındı.

FETÖ Geçmişi Ortaya Çıktı

Ufuk Aytekin'in daha önce Hava Kuvvetleri’nden FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edildiği ortaya çıktı. Bu bilgi, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün sorgulamasıyla gün yüzüne çıktı. Aytekin, "kundaklama" suçlamasıyla adliyeye sevk edilerek tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Siyasi Bağlantılar Dikkat Çekti

Olayın yankıları devam ederken, Aytekin’in siyasi ilişkileri de gündeme oturdu. FETÖ geçmişi bulunan şahsın, İYİ Parti Harmancık İlçe Başkanı ve bazı protokol üyeleriyle çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Ayrıca Aytekin’in, partinin gençlik kolları toplantılarına katıldığı ve seçim döneminde aktif rol aldığı iddia edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *