İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 5 Şubat'ta meydana gelen, 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 180 kişinin yaralandığı Pegasus'a ait uçağın kazası için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından pilot hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Hastanede “şüpheli” sıfatıyla ifade vere kaptan pilot Mahmut Aslan, taburcu olarak Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.
Bir buçuk saat ifade veren  Mahmut Aslan,ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Kaptan pilot burada yapılan duruşmada tutuklandı.

 Mahmut Aslan'ın hakimlikteki sorgusunda şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

"İzmit semalarında havadan dolayı kaçınma yaşadık. Yeşilköy bizi Marmara Denizi üzerine doğru yönlendirdi. Sorumlu kaptan pilot olarak ben görevliydim. Yalova hizalarında kuvvetli bir yıldırım çarptı. Bu uçakta cihaz kaybına ve uçağın sisteminin bozulmasına sebep olabilir. Hava şartlarından dolayı 06AILS başlangıç noktasında direkt rota istedik. Muhtemelen karşıdaki kişi ses tonumdan stresimi anlayarak talebi kabul etti.  İniş hazırlıklarına başladık ve alçaldık. Yardımcı pilot İngilizce olarak uçağa yıldırım çarptığını teknik departmana bildirdi. İniş sırasında 06 AILS sinyallerini kurduk, Sabiha Gökçen'e iniş için Yeşilköy Sabiha Gökçen kuleye aktardı.  Kule önümüzdeki trafiğin pisti pas geçtiğini söyledi. Bizim inmememiz için bir sebep değildi. Kule hiçbir şekilde ‘inmeyin' diye talimat vermez. Biz almış olduğumuz verilere göre, inip inmeme hususunda değerlendirme yaparız.vFirmamız 15 knot'dan yüksek kuyruk rüzgarlarında inmememizi belirtmiştir. Olay günü uçağımın kuyruk rüzgarı 14 knot'tur ve inmememiz için bir engel teşkil etmez. Emniyetli bir şekilde inişimi yaptım. Sert bir iniş olmadı. Uçakta yavaşlamayı hissettim. Tekerlek izlerinin periyodik olarak temizlenmesi gerekir, yoksa kayganlaşmaya neden olur. Olay günü de bu nedenle uçağımın kaydığını düşünüyorum. Ağır bir şekilde yaralandım. Benim buradaki kusurum yıldırım nedeniyle iniş hususunda emniyetli bir şekilde yere inmektir. Hızım normal sınırındaydı. Bu kazanın meydana gelmesinde Sabiha Gökçen Meydan İşletmesi AIP yayınında belirttiği kurala uymamıştır. Pistin gerekli periyodik temizliği yapılmamıştır ve kaygan zemin oluşmuştur. Ayrıca pistlerde suyun drenajı için gerekli asfalt düzeni bulunmamaktadır. Pistin sonunda stopway alanının bulunmaması ve uçurumun bulunması bu kazanın meydana gelmesindeki hatalar zinciridir."