İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Tutuklu avukat Ece Güner'den dikkat çeken açıklamalar: "Masumum, sadece güvendim"

Tutuklu avukat Ece Güner'den dikkat çeken açıklamalar: "Masumum, sadece güvendim"

Ahbap Derneği soruşturması kapsamında tutuklu bulunan avukat Ece Güner, avukatları aracılığıyla kamuoyuna gönderdiği açıklamada Haluk Levent ile yaşadığı borç ilişkisini anlattı. Güner, suçlamaları reddederken soruşturmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Ece Güner, avukatları aracılığıyla kamuoyuna kapsamlı bir açıklama gönderdi. Güner, Haluk Levent ile yaşadığını öne sürdüğü borç ilişkisini ayrıntılarıyla anlatırken, soruşturmada yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ve masum olduğunu savundu.

Cezaevinden kamuoyuna mesaj gönderdi

Ece Güner, cezaevinden paylaştığı açıklamada, Haluk Levent ile tanışma sürecini ve sonrasında geliştiğini öne sürdüğü mali ilişkiyi anlattı. Açıklamasında, yaşadığı sağlık sorunları ve kişisel süreçlerin kendisini duygusal açıdan etkilediğini ifade etti. 

Borç ilişkisine dair iddialarını paylaştı

Güner, Haluk Levent'e yüksek tutarda borç verdiğini, bu parayı geri alabilmek için yaklaşık bir yıl mücadele ettiğini iddia etti. Açıklamasında, yaptığı para transferlerinin banka kayıtlarında "borç" açıklamasıyla yer aldığını ve söz konusu ödemelerin daha sonra kendisine iade edildiğini öne sürdü. 

"Dernekle hiçbir bağım olmadı" savunması

Tutuklu avukat, Ahbap Derneği'nin avukatlığını ya da danışmanlığını hiçbir zaman yapmadığını, derneğin faaliyetlerinde görev almadığını savundu. Hakkındaki suçlamaları reddeden Güner, soruşturma konusu olaylarda herhangi bir suç işlemediğini ileri sürdü. 

Soruşturmada hangi iddialar araştırılıyor?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Ahbap Derneği'nin mali işlemleri ve bazı para transferlerine ilişkin iddialar inceleniyor. Dosya kapsamında çeşitli suçlamalar yöneltilirken, MASAK raporları ile teknik ve mali incelemelerin sürdüğü bildiriliyor. 

Yargı süreci devam ediyor

Ece Güner'in açıklamaları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, soruşturma kapsamında adli süreç devam ediyor. Dosyada yer alan iddialar ve şüphelilerin savunmaları, yargılama sürecinde mahkemeler tarafından değerlendirilecek. 

Soruşturma devam ediyor. Dosyada yer alan iddialar henüz kesinleşmiş yargı kararı niteliğinde olmayıp, masumiyet karinesi gereği yargı süreci sonuçlanıncaya kadar suçluluk hükmü bulunmamaktadır.