İstanbul Eczacı Odası, ücretsiz maske dağıtımında yeni düzenlemeyi duyurdu. Yeni düzenleme ile kamu kurum ve kuruluşlarında ya da herhangi bir iş yerinde SSK'lı çalışanlar ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacak.

Peki maskelerin iş yerlerine ve kamu kurumlarında çalışanlara temini nasıl olacak? Maskelerin yeniden satışı gündemde mi? 

Ücretsiz maske dağıtımındaki yeni düzenlemenin detaylarını Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Haber Global'de anlattı:

Piyasaya verilen maskelerden satabilir miyiz diye bir önerimiz oldu. Red cevabı gelmedi. Biz yetkililere yazılı olarak bildirdik bir dönüş olmadı. Bu talebimizi yineliyoruz. Pahalı bir şekilde piyasaya sürüldü, devlet bir tedbir aldı ve ücretsiz olacak dedi. Bunların ücretsiz olarak verilmesi önemli ancak arz ve talep dengesi yokken buna çözüm olarak ihtiyaç anında böyle bir ücretle verilebilir mi diye devletten bir fiyat belirlenmesi konusunda da talebimiz oldu.

Valilikler kamu ve özel sektör iş yerlerine verecek. Kamuda çalışanların kayıtları Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda var. Bunların yaş aralıkları da var. Her şey kayıtlı bir sistem dahilinde. Eczanelerimiz kodu gelmiş herkese maskesini verecek. Kamuda çalışanlara valilikler kanalıyla dağıtılacak. Kronik hastalığı olan ve kamuda çalışan birine de SMS gidebilir. SMS geliyorsa eczaneden de alabilme şansına sahip.

Editör: Haber Merkezi