Milyonlarca kamu çalışanlarını ilgilendiren gelişme! Kamuda çalışanlara gönderilen SMS'lerin adresi UEK oldu. Çalışanlara gelen mesajda; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 Ekim günü saat 14:00’te Twitter’dan yeni bir hizmet duyuracağı açıklandı. Mesaj UEK üzerinden gönderildi. Peki; UEK nedir?
UEK ne demek açılımı nedir? Kamu çalışanlarına gönderilen mesajda yer alan UEK nedir? UEK üzerinden gönderilen SMS’te, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milyonlarca kişinin kullanacağı yeni hizmeti duyuracağı açıklandı. İşte; UEK ne demek sorusunun cevabı!

SMS GÖNDERİLDİ
Kamu çalışanlarına gönderilen SMS’lerde şu ifadelere yer verildi:

“Değerli kamu çalışanımız; en büyük rekabet gücümüz insan kaynağımıza yönelik geliştirdiğimiz; milyonlarca vatandaşımızın faydalanacağı yeni hizmetimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 18 ekim salı günü saat 14.00 da duyuracaktır. Twitter üzerinden canlı yayımlanacak programımızı @tcbestepe adresinden takip edebilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

UEK NE DEMEK?
UEK ile tüm kamu kurumları, çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimleri için hazırladıkları eğitimleri; video, sunu, canlı sınıf veya webinar yöntemleriyle gerçekleştirebilmektedir. Senkron ve asenkron eğitimlerin birlikte sunulduğu bu yapı içerisinde, ölçme ve değerleme sisteminin yanı sıra geliştirilen raporlama sistemi ile eğitimlerin takip edilmesine ve veri üretilmesine olanak sağlanmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki eğitim yetkilileri, çalışanları sisteme tanımlayabilmektedir. Uzaktan Eğitim Kapısı'na tanımlı 4 milyondan fazla kamu çalışanı e-Devlet ile Platform'a giriş yapabilmekte ve kendilerine atanan eğitimlere katılım sağlayabilmektedir. Çalışanlar, süreli eğitimlere belirlenen zaman içerisinde, süresiz eğitimlere ise istedikleri zaman erişim sağlayabilmektedir.

UEK AÇILIMI NEDİR?
UEK açılımı Uzaktan Eğitim Kapısı'dır. Uzaktan Eğitim Kapısı ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara eğitimler tanımlanabilmekte, çalışanlar süresiz eğitimlere diledikleri gibi erişebilmektedir.

UEK'TEN KİMLER FAYDALANABİLİR?
Uzaktan Eğitim Kapısı’ndan başta Cumhurbaşkanlığı teşkilatı olmak üzere, 17 Bakanlık, 10 Başkanlık ve bağlı, ilgili, ilişkili, koordine tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve üniversiteler yararlanabilmektedir.