İSTANBUL (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yapılarının terminal ve istasyon erişilebilirliğini sağlayacaklarını ve biletleme sistemini kolay ve etkin hale getireceklerini belirterek, "Tüm ulaşım modlarında entegre, kesintisiz ve erişilebilir seyahati sağlayacağız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, "Hükümet olarak, engelli kardeşlerimizi gün içinde evlerinden çıkıp tekrar dönene kadar, seyahat süreçleri boyunca özellikle ulaşım ve iletişimdeki karşılaştıkları engellerle birlikte tüm kısıtlamaları ortadan kaldırmak istiyoruz."

 Bakan Adil Karaismailoğlu:

- "Ulaşım yapılarının terminal ve istasyon erişilebilirliğini sağlayacağız. Biletleme sistemini kolay ve etkin hale getireceğiz. Tüm ulaşım modlarında entegre, kesintisiz ve erişilebilir seyahati sağlayacağız"

- "Özellikle hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımızın ulaşım ve iletişim ihtiyaçlarını zorluk çekmeden gidermelerini hedefliyoruz. Planımızdan faydalanacak yaşlı ve engelli nüfusumuz hiç de azımsanamayacak büyüklükte"

- "Eylem planımız, yaşlı ve engelli, hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak"
-"Başta engelli ve yaşlılarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın ulaşım hizmetlerine erişimlerine eşit, kolay ve hızlı bir şekilde erişebilmeleri öncelikli hedeflerimizdir"

Editör: Haber Merkezi