14 günlük karantina kapsamında yurda geri dönüş yapanlar için öğrenci yurtları boşaltıldı. Ankara ve Konya'nın ardından İstanbul'da da iki öğrenci yurdunun boşaltılacağı iddia edildi. Verilen talimatta öğrencilerden bugün en geç saat 12.00'ye kadar yurdu terk etmeleri istendi.

Florya ve Güngören

Koronavirüs şüphesi nedeniyle 14 gün gözetim altında tutulacak vatandaşlar öğrenci yurtlarına yerleştirilmeye başlandı. Önce Ankara ve Konya şimdi de İstanbul. Yurtlara gönderilen talimatla öğrenciler saat 12.00'ye kadar yurttan ayrılmaları istendi. 

14 günlük karantina çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 3 bin 200 kişi kapasiteli Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu ile Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı bin 200 kişi kapasiteli Florya Kız Yurdu’nun boşaltıldığı öğrenildi.

Öğrenciler tepki gösterdi

Umre'den dönenler başta olmak üzere Türkiye'ye giriş yapan vatandaşların bu yurtlara yerleştirilecek olması öğrencilerin tepkisine neden oldu. Bazı öğrenciler gidecek başka bir yerlerinin olmadığını söyledi. Ankara ve Konya'da da benzer durumlar yaşanmıştı. 

Editör: Haber Merkezi