Koronavirüsün ortaya çıkmasının ardından Suudi Arabistan kapılarını dış dünyaya kapatmış, umre ziyaretlerini de askıya almıştı.

Bu karardan sonra gözler umreye giden yaklaşık 20 bin Türk vatandaşına çevrilmişti.

Umreden bölüm bölüm dönenlerin de 14 gün kuralına uymaları, evden çıkmamaları, ziyaretçi kabul etmemeleri istenmişti.

Dönüşler devam ederken, bu kurallara herkesin uymadığı da ortaya çıktı. Çünkü geleneklere göre umreden dönenlerin, özellikle de yaşlı olanların evlerine hoşgeldin ziyareti yapılıyor.

Ve sonunda korkulan oldu. Sağlık Bakanlığı, ülkemizde koronovirüs vaka sayasının 6'ya çıktığını açıklarken, bunun umreden dönen bir kişi olduğunu bildirdi.

"Yeni vakalardan endişeliyiz" diye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Lütfen ziyaretçi kabul etmeyelim" diye bir kez daha uyardı.

Sağlık Bakanlığı yeni dönenler için alarm ilan ederken, umrecleri getiren uçaklara da doktor ve hemşire koydu.

Ali Erbaş'ın mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da şu ana kadar umreden dönen son 5 bin 300 kişiyi 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri için uyardı.

Erbaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün umreden son 5300 umrecimiz dönüyor. Hem kendi sağlıkları ve hem de çevresindeki insanların sağlıklarını korumak için 14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini yeniden hatırlatmak istiyorum. Bu bir kul hakkıdır. Lütfen uyalım."

Dönüşlerin gruplar halinde devam edeceği, önlemlerin daha da sıkılaştırılacağı belirtidi.

Editör: Haber Merkezi