Sanat, tasarım ve teknoloji alanında yaratıcı içerikler üreten ve Türkiye’yi dünyada en çok kullanılan sosyal mecralardan biri olan Youtube’da temsil eden Barış Özcan, yerli otomobilin tanıtımının ardından gelen eleştirilere yanıt verdi.

İTALYAN TASARIMI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Youtube Creators Change hareketiyle dünyada kaliteli içerik üreticilerinin yer aldığı gruba dahil edilen Barış Özcan, yerli otomobilin “yerli” sıfatını almasına rağmen tasarımının İtalyanlar tarafından yapılmasına gelen eleştirilere videosu üzerinden yanıt verdi.

TESLA’NIN TASARIMCISI DA YABANCI

Araç tasarımının yanı sıra bütünüyle bir teknoloji meydana getirmenin bir takım işi olduğunu belirten Özcan “Tesla Cybertruck tasarımını da Franz Von Holzhausen ve Aybars Turan gibi isimler yaptı. Her şeyi bir kenara bırakın arabanın temel markası Nicola Tesla… Tesla kim? Bir Sırp… Elon Musk ise Güney Amerikalı. Tasarımı kimin yaptığına kafayı takmayın. Sporla çok aram yok ama benzer bir mantıkla amaç en iyi skoru elde etmek. Gerekli kişiler Türk olmasalar da en iyilerini bulup projenin başına getirmek son derece doğal. Ayrıca girişimin başındaki kişi Emhmet Gürcan Karakaş Bosch markasının Almanya’daki merkezinde kıdemli başkan yardımcılığı görevinden transfer edilerek getirilmiş. Kendisi ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu ve gerekli teknik bilgi ve tecrübeye sahip kalifiye biri” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi