İsviçrelilere satılan ve geçtiğimiz günlerde üretimi bir süreliğine durduran otobüs midibüs ve hafif kamyon üreticisi şirket şimdi de haciz kararıyla karşı karşıya kaldı

Ekonomik kriz içerisindeki şirketin bankalara olan yüklü miktarda kredi borçlarının teminatı konusunda sıkıntı yaşaması haciz işlemlerinin başlamasına sebep oldu.

SATIŞ ÖNCESİNDE EKONOMİK KRİZ YOKTU

70 ülkede faaliyet gösteren Temsa’nın bu mali kriz konusu TBMM’de de yer bulurken Temsa’nın milyar liranın üzerinde borçları olduğu konuşuluyor. Şirketin birçok ödemesinin gününün geciktiğini söyleyen bankalar “Satış öncesine kadar Temsa’nın finansal vaziyeti hakkında herhangi bir negatif haber yoktu. Uzun süredir imalat yapan bir şirketin birden finansal darboğaza girmesi mümkün olamaz” diye açıklama yaptı.

ÇALIŞANLARIN GELECEĞİ MERAK EDİLİYOR

Kredi borçlusu olduğu halde imalata devam edip ardından satılan Temsa, geçtiğimiz günlerde 23 Aralık’a kadar üretimi durdurup stok sayımı yapılacağını açıklamıştı. Temsa’nın bünyesinde çalışan 1500 işçinin geleceğiyle ilgili vereceği karar ise merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi