Üsküdar Belediyesi'nin araçları dün Üsküdar'daki Validebağ Korusu'na kum ve moloz dökmüş, olay büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, molozun yanlışlıkla döküldüğünü, sonra da kaldırıldığını ileri sürdü.

Bir televizyon kanalına bağlanan Türkmen, koruda yapılmak istenen projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararına ilişkin “Karara karşı boynumuz kıldan ince. Ben aynı zamanda hukukçuyum biliyorum kararların ne anlama geldiğini. En son durdurma kararının 10-15 sayfalık bir gerekçesi var. Gerekçede mahkeme bilirkişi raporlarına atıfta bulunarak 'Bu tür SİT alanlarında ihale konusu işlemleri yapamazsınız. Ancak teknik ormancılık yapabilirsiniz. Bunun için de bir plana projeye kurul kararına gerek yok. Tamamen o doğal özelliğini bozmamak, kullanıcılarının daha rahat kullanmalarına yardımcı olmak babında bir takım düzenlemeler yapabilirsiniz’ diyor” ifadelerini kullandı. 

Koruya kum değil “doğal toprak” döktüklerini ileri süren Türkmen, “Belediyemizin kamyonetleri gün içerisinde her yerden moloz topluyor. Bu molozları topladığımız araçların altında ne yazık ki gün içinde molozlar kalmış. Üzerine arkadaşlar toprak dökünce, koruya döktüklerinde alttan bu molozlar çıktı. 5 dakika içerisinde de kaldırdık.” diye konuştu. 

Türkmen, “Oraya döktüğümüz bir sürü toprağı konuşmuyoruz, 5 dakika yanlışlıkla dökülen molozu konuşuyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi