Van'da bir mahalle daha karantinaya alındı. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, Gürpınar İlçemizin Günbaşı Mahallesinde 3 vatandaşın koronavirüs (covid-19) testlerinin pozitif çıkması üzerine, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahallede karantina uygulanmaya başlandı. Günbaşı mahallesine giriş çıkışlar yasaklanırken, sağlık ekiplerinin çalışmaları sürüyor." denildi.  

Kars’ta 1 daha önce karantinaya alınan köylerde karantina uygulaması tek tek kaldırılıyor. Kentte son olarak Tükmeşen Köyü’nde karantina uygulaması sona erdi.

Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Türkmeşen Köyü’nde corona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan karantina sona erdi.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında karantina uygulanan Digor ilçesi Türkmeşen köyünde karantina uygulamasının kaldırılması kararlaştırılmıştır” denildi.

Mardin'in Derik ilçesine bağlı kırsal Kovalı Mahallesi'nde, 8 Nisan günü başlatılan karantina uygulaması kaldırıldı.

Derik ilçesine bağlı kırsal Kovalı Mahallesi, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 8 Nisan günü karantinaya alındı. Karantina, dün akşam alınan ikinci kararla sona erdirildi.

Muhtar Lokman Erdem, mahalle sakinlerinden Nurettin Çınar'ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini, bazı mahalle sakinlerinin ise halen hastanede tedavi altında olduğunu söyledi. Erdem, karantina sürecinde kurallara uyan mahalleliye teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi