Adana Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre 14 Mayıs'ta saat 22.00 sıralarında Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün katılımıyla kaymakamlığın önünde Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından gerçekleştirilen yardım dağıtımı sırasında, 4 saldırgan sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu.

Kaymakam ve koruma polisinin uyarılarına rağmen şüpheli şahıslar hakarete devam edip koruma polisine yumrukla saldırdı. Saldırganlar gözaltına alındı.

Şüphelilerden birinin CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım olduğu belirlendi. Dün adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3’ü savcılık tarafından sorgulandıktan sonra, Eren Yıldırım ise nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Yıldırım tutuklanmadan önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

" AKPil başkanı, milletvekilleri, belediye başkanlarının açıklamalarıyla bu olay sosyal medyanın gündemine, sanki ben vefa ekibine saldırmışım gibi oturdu. Bunun ardından her nasılsa gece vakti, apar topar bir kararla bu defa tutuklanmama karar verildi. Az evvel medya aracılığıyla öğrendim.

65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı geldiğinde onlar için ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarını karşıladık.

Cumhuriyet Halk Partisi gençlik örgütleri başkan ve yöneticileri olarak vefa destek grupları içerisinde resmi olarak yer aldık ve çalışmalara katıldık. Bütün bunlara ait fotoğraflar ve kayıtlar sosyal medya hesaplarımızda bulunmaktadır.

Bu bahsedilen yardımların engellenmesine yönelik girişimleri kendimize yapılan bir engelleme olarak kabul ederiz. Henüz Van'da şehit olan vefa destek grubu personellerinin acısını yaşarken, bu yönde asılsız suçlamalara maruz kalmak benim için kabul edilemez bir durum."

Editör: Haber Merkezi