Popüler haberleşme uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz günlerde gizlilik politikasını kaldırarak bilgilerin Facebook şirketiyle de paylaşılacağını aktarmıştı. Yaşanan duruma milyonlarca kullanıcıdan tepki gelmiş ve farklı mesajlaşma uygulamalarına göç başlamıştı. CNN Türk'ün haberine göre, WhatsApp tepki çeken bu kararından vazgeçti. Böylelikle gizlilik politikası aynen devam edecek. 

Yeni gizlilik sözleşmesinden vazgeçti

WhatsApp, 8 Şubat 2021 tarihinde faaliyete geçecek yeni gizlilik sözleşmesi kararından kullanıcılardan gelen tepkilerin ardından vazgeçti. CNN'in haberine göre, önümüzdeki ay yürürlüğe girecek ve dataların Facebook ile paylaşma olanağı sağlayacak yeni gizlilik sözleşmesinden WhatsApp vazgeçti. Son 2 günde WhatsApp'ın bu kararına tüm dünya çapında tepki gelmiş, Telegram ve Signal gibi diğer mesajlaşma uygulamalarına milyonlarca kullanıcı göç etmişti. Türkiye'de ise Turkcell'in 2015 yılında piyasaya sürdüğü yerli haberleşme uygulaması BİP'e son 24 saat içerisinde 1 milyon 100 binden fazla kullanıcı katıldı. 

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın ilk olarak tepki gösterdiği ve tüm dünya çapında WhatsApp uygulamasının silinmesine kadar giden yeni gizlilik sözleşmesi kararı iptal edildi. Ancak Facebook şirketinin çatısı altında olan WhatsApp'ın bu kararından vazgeçmesi de kullanıcılara samimi gelmedi. Sosyal medya üzerinde alınan bu karar eleştirildi. 

Kaynak : https://www.sirketdedikodulari.com/teknoloji/whatsapp-kararindan-dondu-gizlilik-politikasi-devam-edecek-h628.html