Aydın'ın Kuşadası ilçesi karşısındaki Sisam Adası'nın Paleochori Kasabası yakınlarında bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Yangında 16 arazöz, 80 orman işçisi, 4 helikopter 2 uçak müdahale etti.

Kontrol altına alınamayan ve hala devam eden yangına müdahale eden söndürme helikopterlerinden birinin denize düştüğü ve içerisinde 4 personelin bulunduğu belirtildi. Helikopterin düşmeden önceki havada görüntüsü yayınlandı ve tipinin MI- 8 olduğu belirtildi.

Sisam Adası'nda bugün başlayan ve devam eden orman yangınına müdahale ederken Agios Minas plajında 300 metre açığa düşen helikopterde bulunan 2 Moldovalı, bir Romen ve bir Yunan vatandaşından ikisinin yaşamını yitirdiği, pilotun ise kurtarıldığı ifade edildi.

Yaşamını yitiren iki personelin cenazelerinin otopsi için Midilli Adası’na gönderileceği belirtildi. Kazadan sağ kurtulan yaralılar Sisam Adası kayalıklarına çıkarıldı. ve hastaneye sevk edildi.

Ukrayna’dan kiralandığı belirtilen helikopterin su alırken şiddetli esen rüzgarlar nedeniyle dengesini yitirerek suya gömüldüğü açıklandı. Bölgedeki Yunan sahil güvenlik botları ile arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Helikopterin yangın için 16.39'da havalandığı ve sata 17.55'te düştüğü belirtildi. Kurtarılanlardan birinin Romen pilot olduğu ve karaya çıkarıldığı belirtildi.