Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar mevcut görevlerine devam edecek.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süreleri de birer yıl uzatıldı. Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe terfi etti.

* 17 general ve bir amiral bir üst rütbeye yükseltildi.

51 albay general oldu.

35 general ve amiralin görev süresi bir yıl uzatıldı.

294 albayın görev süresi iki yıl uzatıldı.

30 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

226 olan general ve amiral sayısı 247’ye yükseltildi.

Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramiralliğe terfi etti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tuğgeneraller Tevfik Algan, Halil Soysal, İdris Acartürk, Zorlu Topaloğlu, Muammer Alper, Emre Tayanç, Hakan Öztekin, Davut Ala ve Sıtkı Varlı tümgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tuğamiraller Ayhan Gedik ve Mustafa Kaya tümamiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tuğgeneraller Yaşar Kadıoğlu ve Hüseyin Duman tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneralliğe terfi eden Ala, 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişimi sırasında vücuduna 7 kurşun isabet etmesi sonucu gazi unvanı almıştı.

30 general ve amiral ise kadrosuzluktan emekli edildi. 35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 294 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı.

Karara göre 226 olan general/amiral sayısı 30 Ağustos itibarıyla 247 olacak.

Temel ve Aksakallı emekli edildi

YAŞ kararları kapsamında, Orgeneral Metin Temel ile 2. Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi