23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın cuma gününe denk gelmesi ve resmi tatil olması dolayısıyla, 3 günlük bir tam kapanmanın Türkiye genelinde uygulanabileceği iddiası konuşuluyor.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, kulislerde henüz böyle bir durumun olmadığı ancak Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve İçişleri Bakanlığı’nın ek bir genelgesiyle bu yönde sürpriz bir kararın da alınabileceği ifade ediliyor. 

Haberde, sokağa çıkma yasağı kararı verilmesi durumunda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın geçen yıl olduğu gibi evlerden kutlanacağı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında devlet erkanının katılımıyla gerçekleştirilecek Anıtkabir’deki törenlerin de sınırlı kişiyle, maske ve mesafe kurallarına uyularak yapılacağı ifade edildi.

Türkiye genelinde uygulanan kısmi kapanmanın devam edip etmeyeceği ise önümüzdeki hafta başında yapılacak kabinede tartışılacak. Kabinede iki hafta sürecek daha sert tedbirlerin alınabileceği belirtiliyor.

AVM’LER KAPANACAK MI?

Kabinede, kalabalık yerler ve AVM’lerin kapatılmasına yönelik yeni kararların alınabileceği kaydediliyor. Bu nedenle Ramazan Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı da seçenekler arasında.