"Hafız çocukların bir şey üretemeyeceğini ileri süren Ergin, "Teknoloji çağında hafızlık asalaklık adaylığıdır. Herkesin elinde cep telefonunun olduğu iletişim çağında hafız yetiştirmek, bir şey üretmeden toplumun sırtından geçinecek asalaklar yaratmaktır." dedi.

Yeniçağ'ın Haber Müdürü Fatih Ergin, hafızlık icazet törenlerine ilişkin skandal ifadeler kullandı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hafızları hedef alan Ergin, hafız çocukların bir şey üretemeyeceğini ileri sürdü. Ergin, "Teknoloji çağında hafızlık asalaklık adaylığıdır" şeklinde ifadelere yer verdi.

"O ÇOCUK BİR ŞEY ÜRETİP GEÇİNEMEZ"
Ergin'in konuya ilişkin paylaşımı şu şekilde:

"Müftülükler hafızlık kursu inşaatına yardım topluyor, tarikatlar görkemli hafızlık icazet törenleri yapıyor. Hafızlık bu çağda neye yarıyor? Teknoloji çağında "hafızlık" asalaklık adaylığıdır. O çocuk bir şey üretip geçinemez. Derdiniz sevapsa cumaları SMA'lılara para toplayın."

Herkesin elinde cep telefonunun olduğu iletişim çağında hafız yetiştirmek, bir şey üretmeden toplumun sırtından geçinecek asalaklar yaratmaktır. Bu çocuklar insanlık için bir şey üretmeyecek, sadece tarikatların siyaset ve Diyanet'ten geçinme düzenini devam ettirmeye yarayacak.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Din üzerinden algı yapmaya çalışarak hafızlara dil uzatan Fatih Ergin'in sözlerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

İslammın son Peygamberi "Rasûlullâh Efendimiz (sav) şöyle buyurdu: Sizin hayırlınız Kur'ân'ı öğrenen ve öğretendir." Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem en hayırlı insanın Kur'ân-ı Kerîm'i okumayı öğrenen, onu ezberleyen, manâsını anlamaya çalışan, sonra da öğrendiklerini başkalarına öğretendir... "