İkinci el bir araba almak veya satmak istenildiğinde yapılacak ilk adım, araç ekspertizi oluyor. Otomobilin bir hasarı veya arızası varsa, ileriye dönük performansını etkileyecek bir kusuru bulunuyorsa diye detaylı bir inceleme yaptırmak karşılaşılacak sorunları ortadan kaldırmak konusunda önleyici bir hizmet oluyor. Gündelik hayat şartlarında her zaman bu hizmet için gereken zamanı ayırmak mümkün olmayabiliyor. Alıcı ve satıcı arasındaki zaman uyuşmazlığı veya kişilerin kendi iş yükleri engel oluşturabiliyor. Tam bu noktada yerinde oto ekspertiz hizmeti devreye giriyor ve bu zamansızlık için güzel bir çözüm oluyor. Araç için belirtilen konum ve zamanda, bir oto ekspertiz merkezinde bulunan ekipmanların taşınması ile mobil oto ekspertiz hizmeti sunuluyor.

Ayrı Şehirlerden Yerinde Oto Ekspertiz Yaptırılır Mı?

Araç almak için yapılan araştırmalar sonucunda bazen aranan tüm özellikler farklı şehirdeki bir araçta bulunabiliyor. Fakat bazı durumlarda araç tasvir edildiği gibi olmayabiliyor, bazı kusurları farkedilemiyebiliyor. Bu durumlarda başka bir şehire boşuna gidilmiş oluyor ve buda bir maliyet oluşturuyor. Aynı zamanda başka bir şehre gitmek her zaman mümkün olmayabiliyor. Her iki durumda da seçilen firmanın eğer o şehirde sunduğu bir ekspertiz hizmeti varsa, yerinde oto ekspertiz hizmeti almak mümkün. Hiç yer değiştirmeden, başka bir şehirde sizin yerinize tüm ekspertiz işlerini uzman bir ekip hallediyor ve size raporu yolluyor. Rapor doğrultusunda araç için karar vermek mümkün oluyor.

Yerinde Oto Ekspertiz Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mobil oto ekspertiz olarak da adlandırılan bu hizmet, geleneksel yöntemden çok da farklı değil. Amacı ve önemi aynı her iki ekspertiz yöntemi için de seviyede. Sadece bir merkezde yaptırılırken kullanılan sabit ekipmanlar taşınamadığından arada farklar olabiliyor fakat aynı titizlik ve uzmanlıkla yürütülmesi gereken bir süreç. Burada en önemli konu hizmetin kimden alındığı ve neleri içerdiği. Bu sebeple yerinde oto ekspertiz hizmeti alınmaya karar verildiğinde ilk önce güvenilir ve tecrübeli bir firmadan bu hizmeti almak için iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Daha sonra yerinde oto ekspertiz hizmetinin neleri kapsadığına bakılmalı. Neleri içeriyor, hangi testleri yerinde yapabilecek ekipmana sahip iyice bilgi almak lazım. İşlemler bittiğinde kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak yetkinlikte bir hizmet alınamadığında mağdur olmamak için bu adımları takip etmek büyük önem taşıyor.

Yerinde Oto Ekspertiz Hizmetinde AutoKing Tecrübesi

Tecrübe, ekipman kalitesi ve hizmet kapsamının en önemli bileşenleri olan yerinde oto ekspertiz hizmeti için akla gelen ilk isimlerden biri AutoKing ekspertiz oluyor. Her ihtiyaca göre düzenlenmiş güncel ekipmanları ve tecrübeli uzman kadrosuyla yerinde oto ekspertiz hizmetinde de araç sahiplerine tarafsız ve güvenilir hizmeti sunuyor. Sizde bu hizmetten AutoKing ayrıcalığıyla faydalanmak isterseniz mobil ekspertiz hizmetinin ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi