İSMEK kursunda katıldığı toplantıda çalışanlara ahlaksız sözler sarf eden ve yaptığını savunan Yeşim Meltem Şişli istifa etti. Şişli’nin “hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından” istifa ettiği öğrenildi.

İmamoğlu istifayı kabul etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nın Yeşim Meltem Şişli’nin istifasını kabul ettiği belirtildi.

İnceleme başlatılmıştı

İmamoğlu'na gazeteciler, “İddiaların doğruluğunu tespit edebildiniz mi” sorusu sorması üzerine, “İnceleme devam ediyor. Öyle bir şey olduğunda da zaten ben böyle konuşmam; biliyorsunuz. Ama şu anda böyle bir tespitimiz yok” yanıtını vermişti. 

yeşim meltem şişli istifa etti mi

İBB yalanlamıştı

İBB’den konuya ilişkin yapılan açıklamada ise 19 Ağustos 2019’da İSMEK Bölge Sorumluları ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü ile İBB Saraçhane binasında, sorumluluklar ve yeni dönem kayıtları ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldığı, toplantıda kişilerin temel hak ve özgürlüklerini konu alan herhangi bir konuşma gerçekleşmediği, giyimi ve kuşamı dolayısıyla hiçbir kadın çalışanın mağdur edilmediği belirtilmişti.

Ne demişti?

“Toplantı esnasında kaçımızın evli kaçımızın bekar olduğunu sordu. Bekar olan kadınlar el kaldırdı. Şişli toplantıda yer alan erkek müdüre dönerek, ‘Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanıza. İtfaiyecilerle bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar...’ cümlesini kurdu.” Şişli’nin kullanıdığı cümle karşısında içeride bulunan tüm kadınların ne diyeceğini bilemediğini ifade eden mağdur kadın, “Bu çirkin ithamı bir kadının bir başka kadına nasıl söylediğini bilemiyoruz. Bizim ahlak ve namusumuza dil uzatmaktır” dedi. Toplantıya katılan 2 yönetici daha Şişli’nin çirkin ifadeler kullandığını doğruladı. 

Şişli’nin başörtüsüne ilişkin de konuşma yaptığı ifade edildi. Mağdur kadın, “Toplantı devam ederken Şişli hakaretlerine ara vermeden devam ediyordu. Eğitim düzeylerimiz ve aldığımız ücretlerle alay eden Şişli, bu da yetmezmiş gibi başörtümüze de laf söyledi. Başörtülü olduğumuz için ‘Siz başörtülerinizle dışarıda dolaşırken, otobüse ve minibüse binerken çok zorlanıyorsunuzdur’ cümlesini kullandı” şeklinde konuştu. Yapılan toplantı sonrasında Maltepe Belediyesi’nin Kültür İşleri Müdürlüğü’nden Erkan Duyar’un İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nde göreve başladığı ifade edildi. Duyar’ın da kadın personele sürekli hakaretler ettiği öne sürüldü.

Yeşim Meltem Şişli kimdir?

Yeşim Meltem Şişli kimdir? İBB Genel Sekreterliği yardımcısı makamına gelen ilk kadın Yeşim Meltem Şişli'nin biyografisi merak ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İBB Genel Sekreterliği makamına getirilen Yeşil Meltem Şişli'nin yaşı ve nereli olduğu gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte cevaplar.

Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F Ekonomi Mezunu olan Meltem Şişli adil, kamu ve özel sektörde birden fazla şirket ve elektrik piyasası kuruluş çalışmalarında rol aldı, bu yapılanmalarda alt yapı mimari tasarımlarının dizaynı ve geliştirilmesi ile satın alma süreçlerini yönetti. Diğer yandan kurumsal hedeflerin ve performansın geliştirilmesi ve ölçülmesini temel alan kısa ve uzun vadeli stratejik planlama ve kalite standartları çerçevesinde entegre yönetim sistemlerinin kurulması çalışmaları ile şirketlerin verimliliğini ve etkinliğini artırmak amacıyla çalışan kapasitesinin ve motivasyonunun artırılmasına yönelik çalışmalarda yetkindir.

Editör: Haber Merkezi