İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan gerilime Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'de katıldı. Yıllardır gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan Özdil, son yazısında İçişleri Bakanı Soylu'ya ağır ifadeler kullandı. 

Avrupa Konseyi'nde konuşan Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de vuku bulan olaylar hakkında söz almış ve Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı olmak üzere birçok konudan bahsetmişti. İmamoğlu'nun yaptığı bu konuşmadan sonra açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, "Avrupa'ya giderek Türkiyeyi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun, bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun" demişti. Soylu'ya kameralar karşısında yanıt veren İBB Başkanı ise, "Ben lafa bakarım laf mı diye, birde adama bakarım adam mı diye" şeklinde ifadelerde bulunmuştu. İkili arasında yaşanan gerilime dahil olan Sözcü Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil ise son yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ağır ifadeler kullandı.

"ZEKA SEVİYESİYLE İLGİLİ BİR İŞARET OLABİLİR"

Süleyman Soylu ile Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan tartışmalara Yılmaz Özdil'de katıldı. Sözcü'ye günübirlik yazılar yazan Özdil, son yazısında flaş ifadelere yer verdi. Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için hakaret içeren sözler kullanan deneyimli yazar, Soylu'nun "Avrupa'ya giderek Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Avrupa'ya gidip Türkiye'yi şikayet etmek akıl sağlığı işareti midir" sözlerine şu ifadelerle yanıt verdi: "Akıl sağlığıyla alakalı bir işaret olduğunu sanmıyorum ama, içişleri bakanımızın zeka seviyesiyle alakalı bir işaret olduğu kesin".

Editör: Haber Merkezi