İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Yunanistan Genel Kurmay Başkanı Türk hava sahasını ihlal edip meydan okudu

Yunanistan Genel Kurmay Başkanı Türk hava sahasını ihlal edip meydan okudu

Yunan Genelkurmay Başkanı Dimitri Choupis’in adalara yaptığı ardı ardına ziyaretler Türkiye’nin tepkisini çekti. Ziyaretler meydan okuma olarak yorumlandı.

Yunanistan'dan Provokatif Adımlar: Genelkurmay Başkanı Dimitri Choupis'ten Türkiye'ye Gözdağı

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dimitri Choupis, son günlerde gerçekleştirdiği peş peşe ziyaretlerle Türkiye'nin tepkisini çeken bir dizi adım attı. Özellikle Türkiye'ye yakınlığıyla bilinen adalarda yaptığı askeri temaslar ve açıklamalar, Ankara’da rahatsızlık yarattı.

Bir Gün Arayla Çok Sayıda Ziyaret

Orgeneral Choupis’in, Ege Denizi’ndeki askeri üsleri ve stratejik konumda bulunan adaları kapsayan turu, bir gün arayla gerçekleşen art arda ziyaretlerle dikkat çekti. Ziyaretleri sırasında askeri birliklerle bir araya gelen Choupis, sembolik mesajlar verdiği değerlendirilen açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye Açık Mesaj

Söz konusu ziyaretlerde Orgeneral Choupis’in verdiği pozlar ve kullandığı söylemler, Ankara’ya yönelik bir meydan okuma olarak yorumlandı. Yunan medyasına yansıyan görüntülerde, askeri birliklerin denetiminde ve sahada yapılan incelemelerde Türkiye sınırına yakın bölgelerin özellikle tercih edilmesi, bölgedeki gerginliği artırabilecek bir provokasyon olarak değerlendirildi.

Ankara'dan Tepki Gecikmedi

Yunan komutanın bu hamlesi, Türk diplomatik çevrelerinde "gereksiz gerilim yaratmaya yönelik bir adım" olarak nitelendirildi. Ankara’nın, Ege’de barış ve istikrarın korunması adına sakinleştirici bir dilin önemine her fırsatta vurgu yaptığı bilinirken, bu tarz girişimlerin iki ülke arasındaki diyalog zeminine zarar verdiği ifade ediliyor.

Türkiye'nin konuyla ilgili resmi bir açıklama yapması beklenirken, bölgedeki tansiyonun bu ziyaretler nedeniyle yeniden yükselebileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *