Yunanistan parlamentosunda tansiyonu yüksek günler yaşanıyor. Değişim Hareketi (Knima Allagis)  Partisinin Rodop ili millevtekili İlhan Ahmet ve Sol görüşe mensup Radikal Sol Partisi (SYRİZA) Efklidis Çakalotos ile Yunanistan’ın aşırı sağ partisi olarak bilinen Yunan Çözümü (Elliniki Lysi) partisi başkanı Velopulos arasında Müslümanlık ve İslamiyet polemiği yaşandı.  

Başlangıçta vergi kanunuyla alakalı başlayan konuşma daha sonra Velopulos’un konuyu İslam’a getirmesiyle gerginliğe dönüştü. Velopulos “İslamiyeti bir din olarak kabul etmediğini ve batıcı düşünceyle, modern dünyayla uyumsuz bir yapısı olduğunu” söyledi. İslamiyeti siyasi bir ideoloji barındırdığı dolayısıyla bir din olarak göremediğini söyleyen Velopulos’a İlhan Ahmet ve Çakalotos’tan tepki geldi.

İSLAMI LEKELEYEN TARİKATLARA İTİBAR ETMEYİN

Velopulos’un İslam diniyle ilgili söylemlerine yanıt veren İlhan Ahmet bu ifadelerle tüm Müslümanları genellemeyi yanlış bulduğunu söyledi."Sayın Velopulos, tüm dinlerde çeşitli doktrinler, tarikatlar ve yan dini kuruluşlar olduğu gibi, İslam’da da bazı tarikatlar (aşırılıklar içeren) olabilir. Ancak bu İslam değil, kutsal kitap (Kur'an-ı Kerim) değil. Sizin Meclis kürsüsünden iftira etmeye, küfür etmeye ve İslam'ın bir din olmadığını söylemeye hakkınız yok" ifadelerini kullanan İlhan Ahmet, bu tip konularda Velopulos'u hassasiyete davet etti. 

ÇAKALOTOS'TAN SERT YANIT

SYRİZA Meclis grup temsilcisi Çakalotos, sağcı Velopulos'un söylemlerini son derece faşist ve bölücü olduğunu belirterek “Naziler, Yahudiler için bu şekilde konuşuyordu. Utanmalısınız.” ifadelerini kullanarak kendisinin diktatör bir zihniyete sahip olduğunu ifade etti.