11 Haziran 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Zelenski'den net mesaj: “Ukrayna gerçek diplomasiye hazır”

Zelenski'den net mesaj: “Ukrayna gerçek diplomasiye hazır”

Zelenski, Roma’da ABD’li yetkililerle İstanbul’daki müzakereleri, yaptırımları ve esir değişimini görüştü. “Ukrayna gerçek diplomasiye hazır” mesajı verdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, İtalya'nın başkenti Roma’da gerçekleştirdiği üst düzey temaslar kapsamında ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi. Görüşmelerde, İstanbul’daki müzakereler, Rusya’ya yönelik yaptırımlar, savunma işbirliği ve esir değişimi gibi savaşın gidişatına yön verecek kritik konular masaya yatırıldı.

Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmenin olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini belirterek şu ifadeyi kullandı: “ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Roma'da olumlu bir görüşme gerçekleştirdik.”

Görüşmeler sırasında İstanbul'daki müzakereleri ele aldıklarını belirten Zelenski, Rusya'ya karşı yaptırımların gerekliliği, ikili ticaret, savunma işbirliği, savaş alanı durumu ve yaklaşan esir değişimi konularına da değindiklerini belirtti.

Zelenski paylaşımında "ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Roma'da olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Rusların İstanbul'a gönderdiği düşük düzeyli, karar alma yetkisi olmayan heyetin müzakereleri ele alındı. Ukrayna'nın gerçek diplomasiye hazır olduğunu teyit ettim ve erken, tam ve koşulsuz bir ateşkesin önemini vurguladım" ifadelerini kullandı.

Zelenski "Görüşmede ayrıca Rusya'ya karşı yaptırımların gerekliliği, ikili ticaret, savunma işbirliği, savaş alanındaki durum ve gelecekte esir değişimi konuları da ele alındı" diyerek, "Rusya'ya baskı, savaşı durdurmaya hazır olana kadar sürdürülmeli ve tabii ki adil ve sürdürülebilir bir barışa ulaşmak için ortak adımlarımızı konuştuk. Hayat kurtarma yolunda verdiğiniz destek ve liderlik için tüm Amerikan halkına teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *