05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Zeydan Karalar, "ihaleler için 4 milyon 550 bin lira verildiği" iddiasını reddetti!

Zeydan Karalar, "ihaleler için 4 milyon 550 bin lira verildiği" iddiasını reddetti!

Yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bir firmanın ihalelerin hak edişini almak için 4 milyon 550 bin lira ödediği iddiasını reddetti. Karalar, "Şahsıma ya da herhangi bir kuruma menfaat temin edilmesiyle ilgili görüşmem olmadı. Benim kişiliğim itibarıyla böyle bir konuşma asla olamaz." dedi.

Zeydan Karalar, “4 Milyon 550 Bin Lira Verildiği” İddiasını Reddetti

Yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bir firmanın ihalelerin hak edişini almak için 4 milyon 550 bin lira ödediği yönündeki iddiaları reddetti. Karalar, “Şahsıma ya da herhangi bir kuruma menfaat temin edilmesiyle ilgili hiçbir görüşmem olmadı. Benim kişiliğim itibarıyla böyle bir konuşma asla olamaz.” dedi.

İddialar ve Karalar’ın Savunması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz İhsan Aktaş’ın elebaşı olduğu iddia edilen suç örgütünün, belediye başkanları ile üst düzey yöneticilere rüşvet vererek ihaleleri organize ettiğine ilişkin soruşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda gözaltına alınan Zeydan Karalar’ın Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadeye ulaşıldı.

Karalar, 56 sayfalık ifadesinde aylık gelirini 300 bin lira olarak beyan etti. Üzerine kayıtlı ATEKS ve Başkent Pres isimli aile şirketleri bulunduğunu, bu şirketlerin demir-çelik alanında faaliyet gösterdiğini ve başka gayri resmi ortaklığının olmadığını belirtti.

Nugay’ın İfadesindeki İddialar

Karalar’a, şüpheli Baki Nugay’ın ifadesi de okundu. Nugay, Seyhan Belediyesi’nde aldığı ihaleler kapsamında hak ediş ödemelerini almakta zorlandığını, belediye başkanlarından ödeme karşılığı para istendiğini, Karalar’ın kendisine her ay belli bir miktarın ödenmesi gerektiğini söylediğini iddia etti. Nugay, bu talepleri kabul etmek zorunda kaldığını ve toplamda 4 milyon 550 bin liranın şüpheli Hamit Ünal ve tanık A.T.D.’nin hesabına gönderildiğini öne sürdü.

Soruşturma dosyasında yer alan evraklarda, söz konusu kent temizliği hizmet alım işi ihalesinin yaklaşık 99 milyon 754 bin 569 lira maliyetli olduğu, ihaleye katılan 9 firmadan yalnızca 2’sinin teklifinin geçerli sayıldığı ve 23 Mayıs 2016’da sözleşme imzalandığı belirtildi.

Karalar: “İftiraya Uğruyorum”

Karalar ise iddiaları reddederek şunları söyledi:

“Seyhan Belediye Başkanı seçilmemin ardından, bir belediye yetkilisi Baki Nugay’ın benimle tanışmak istediğini söyledi. Görüştük ancak bu görüşmede ya da sonrasında şahsıma veya herhangi bir kuruma menfaat sağlanmasıyla ilgili hiçbir konuşma olmadı. Benim kişiliğim itibarıyla böyle bir şey asla olamaz. Nugay’ın ifadesindeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Tutukluluğundan kurtulmak için iftira attığını düşünüyorum.”

“Tüm İhaleler Şeffaftır”

Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı yaptığı 2014-2019 yılları arasında ve halen yürüttüğü Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde tüm ihalelerin şeffaf ve denetlenebilir şekilde yapıldığını vurguladı. Sayıştay ve Mülkiye müfettişleri tarafından sık sık denetlendiklerini, bu denetimlerde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığını ifade etti.

Özcan Zenger’in temizlik işlerinden sorumlu kadrolu belediye çalışanı olduğunu belirten Karalar, Zenger’e sadece temizlik işlerinin halkı memnun edecek şekilde yürütülmesi yönünde talimat verdiğini söyledi.

HTS kayıtlarında adı geçen kişilerle bir araya gelip gelmedikleri veya ne amaçla görüştükleri konusunda bilgisi olmadığını belirten Karalar, bu kişilerin hiçbiriyle ticari, borç ya da alacak ilişkisi bulunmadığını ve soruşturmanın tamamen siyasi amaçlı olduğunu savundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *