Putin'in açıklamaları şöyle:

"Bugün İdlib konusunu ele aldık. Suriye meselesinde görüş ayrılıklarımız oluyor. Ancak ikili ilişkilerimizin seviyesiyle ortak noktalar bulmayı başarıyorduk. Bugünde öyle oldu. Bugün ülkelerimizin Astana çalışmalarını devam ettirmek istiyotruz. Heyetlerimiz İdlib konusunda detaylı görüşmeler yaptı. Görüşmeler kapsamında belge hazırladık. Sayın Erdoğan bu belgeyi sizinle paylaşacak. Görüşmelerde bu belgeyi hazırladık. İdlib'de ateşkesin olacağına sivilllerin ızdıraplarına son verilmesine yardımcı olacak."

Erdoğan'ın açıklamaları ise şöyle:

"Bugünkü görüşmelerimiz, İdlib sahasında attığımız adımları masadaki çabalarımızla pekiştirerek bölgedeki soruna kalıcı çözüm bulma irademizin bir tezahürüdür. Öncelikle en kısa sürede ateşkesi gerçekleştirecek, ardından birlikte kararlaştıracağımız diğer adımları süratle atacağız. Bu gece saat 00.01, yani tam gece yarısı itibarıyla ateşkes yürürlüğe girecektir. Ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için gereken çalışmalar hızla ve etkin şekilde yürütülecektir. Amacımız, bölgedeki insani krizin daha da kötüye gitmesini önlemektir."

Ortak bildirgeden;

-M-4 karayolunun kuzeyinde 6, güneyinde 6 kilometre derinliğinde güvenli koridor tesis edilecek

-İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler 6 Mart 2020 saat 00:01’den itibaren durdurulacaktır

-Türk ve Rus devriyeleri, 15 Martta M4 karayolunun Trumba’dan (Serakib’in batısı) Ain Al Havr’a kadar olan kesimi boyunca başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi