1 Aralık itibariyle kış lastiği uygulaması ticari araçlarda zorunlu hale geldi. İl emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak açısından görevlerinin başına geçti.

625 LİRA CEZA KESİLİYOR

Kış lastiğini takmayanlara 625 lira ceza uygulanıyor. Kış lastiği dışında çekme halatı, zincir seti, ilk yardım çantası ve trafik ikaz işareti gibi ekipmanları bulundurmayan sürücülere de 108 lira tutarında Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenleniyor.

TRAFİKTEN MEN EDİLİYOR

Gün içinde hazırlıksız yakalananlar ve bu tarihi unutmuş olanlar da var. Onlara da yine aynı şekilde 625 lira para cezası uygulanıyor ve uyarı evrağı düzenleniyor. Bu uyarı evrağının ardından da ikinci defa yine kış lastiği kullanmadığı tespit edilirse bu sefer araç trafikten men ediliyor.

1 NİSAN'DA SONA ERECEK

Büyük kamyon ve otobüslerde 4 mm'den az, binek araçlarda ise bu ölçümün 1.6 mm'den az olmaması gerekiyor. Eğer kış şartları ağır geçerse valinin inisiyatifinde 1 ay daha uzatılabiliyor. Uygulama 1 Aralık'ta başlıyor, 1 Nisan'da sona eriyor. Ancak kış şartları uzun sürerse il valisi bu süreyi uzatabiliyor. 

İSTANBUL'DA DENETİM BAŞLADI

Ticari araçlar için zorunlu hale getirilen uygulama İstanbul'da başladı. Esenler Otogarı'nda yapılan denetimde, trafik polislerince yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçların lastikleri kontrol edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenle seyahat edebilmeleri için farklı il ve ilçelere yolcu taşıyan otobüslerde denetim yaparak, lastiklerin kış lastiği olup olmadığı ve lastik diş derinliklerini inceledi. Ekipler, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

Editör: Haber Merkezi