Dijital pazarlama stratejilerinde trendleri yakalamak için büyük bir yarış hakim. Çok kapsamlı bütünleşik kanallı kampanya yönetimi, tüketicilerine doğru yaklaşımı sergilemek isteyen markalar tarafından sürekli mercek altına alınıyor. Dijital pazarlama gelişmeye ve çeşitlenmeye devam ettikçe birçok işletme, marka erişimini ve müşteri katılımını optimize etmek için birden fazla kanal ve platform arasında denge kurmaya çalışıyor. Çok kanallı pazarlama kampanyalarını verimli bir şekilde yönetmek ve yürütmek, özellikle çevrimiçi ve çevrimdışı kanallarda marka tutarlılığını, doğru mesajı taşımayı ve kusursuz müşteri deneyimlerini korumak istediğinizde, karmaşık ve yoğun bir girişim olabilir.

Doğru şekilde yapılan kanallar arası pazarlama, mümkün olan en iyi müşteri deneyimlerini sağlamanıza yardımcı olmak için güçlerini birleştiren kanallardan ve platformlardan oluşan rüya bir ekip oluşturmak gibi hissettirebilir. E-posta, sosyal medya, SMS, mobil uygulamalar, web siteleri ve fiziksel mağazalar gibi her kanalın gücünden yararlanabilir ve bunları müşteri yolculuğu boyunca güçlü ve birleşik bir müşteri deneyimine entegre edebilirsiniz.

Entegre Deneyimlerle Mutlu Müşteriler

Tüketiciler minimum düzeyde tüm temas noktalarında kesintisiz, entegre deneyimler bekliyor. Ancak farklı platformların, teknolojilerin ve veri entegrasyonlarının karmaşıklığını yönetmekte zorlanırsanız, işler tersine gidebilir. Tutarsız marka deneyimi, birden fazla temas noktasını sorunsuz bir şekilde izleyemediğinizde parçalanmış bir müşteri görünümü ve dönüşümleri doğru şekilde ilişkilendirmede zorlaştıran bir domino etkisi yaratır. Sonuçta, kanallar arası koordinasyon eksikliği, örtüşen mesajlara, müşterilere aşırı mesaj gönderilmesine, zayıf frekansa ve zayıf müşteri erişimine neden olabilir. Doğru şekilde oluşturulan müşteri veri platformu ile pazarlama sürecini sadeleştirerek kişiselleştirilmiş etkileşimler yaratabilirsiniz.

Bütünleşik Kanallı Kampanya Yönetimi İle Avantajlı Konuma Geçin

Kampanya yönetimi yazılımı basit tabirle, pazarlamacıların kampanyalarının etkisini planlama, başlatma ve ölçme gibi manuel görevleri otomatikleştirmesine yardımcı olur. Günümüzde pazarlama kampanyalarının can damarı diyebiliriz. Modern pazarlama kampanyalarının çok yönlülüğü ve çok sayıdaki hareketli parçasını entegre şekilde sunmak çok önemlidir. Pazarlama organizasyonunuzun büyüklüğüne ve kampanyanın genişliğine bağlı olarak, iç departmanlardaki (örneğin, yaratıcı, medya, marka, hukuk vb.) ve diğer şirketlerdeki (ajanslar, medya ortakları veya ortak pazarlama ortakları) kişilerin tümü kampanyada rol oynayabilir. Kampanya yönetimi araçlarının faydalarını tek kelimeyle özetlemek isterseniz o da “organizasyon”dur. Pazarlama kampanyası üzerinde çalışan ekibin deneyimli ve bilgili olmasının yanı sıra kampanyanın öncesi ve sonrasında tam organize olmaları gerekiyor. Çok yönlü ve karmaşık bir süreç olan entegre pazarlama sürecinde iletişim tercihleri gibi hassas ve hukuksal zorunluluklar konusunda da bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Müşteri iletişim tercihleri yönetimi ve İleti Yönetim Sistemi modülü gibi doğru yönetim araçları, işbirliğini geliştirecek ve ekiplerin, lansman öncesinde hazırlanmasından kampanya sonrasında sonuçların özetlenmesine kadar kampanyanın her aşamasında daha hızlı hareket etmesini sağlarken kanunlara uyumlu ve müşterilerin tercihlerine saygılı kalmasına yardımcı olacaktır.

Apple Cep Telefonu Modelleri İle Sunulan Yenilikler Apple Cep Telefonu Modelleri İle Sunulan Yenilikler

Kampanyayı daha iyi yönetmek ve görevlerini otomatikleştirmek isteyen pazarlamacıların karşılaştığı zorluk, gerçek anlamda uçtan uca, kusursuz işleyen kampanya yönetimi aracının mevcut olmamasıdır. İyi tarafından bakıldığında, pazarlamacılar, kampanya yönetimi ihtiyaçlarını karşılayan bir ekosistem oluşturmak için mevcut araçlarla ve beceri setleriyle iyi bir şekilde entegre olan türünün en iyisi çözümleri arayabilirler.

Pazarlama Kampanyası Yönetimi Yazılımının Temel Özellikleri

Pazarlama ekipleri, kampanyanın planlama, takip ve analiz yaşam döngüsü boyunca kendilerine yardımcı olacak kampanya yönetimi çözümlerinden yararlanmak isterler. Araçlar, kullanıma hazır olarak veya geliştiricilerin veya pazarlama operasyonları uzmanlarının çabaları yoluyla ne kadar sıkı bir şekilde entegre edilirse, bunları kullanan pazarlamacılar için deneyim o kadar iyi olacaktır.

Modern pazarlamacılar, kampanya yönetim yazılımı olmadan kampanyalarını koordine etme, optimize etme ve raporlama konusunda zorluk yaşayacaktır. İhtiyacınız olan tüm araçlar ve işlevsellik, mevcut veri yığınınız, bütçeniz ve ekibiniz dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı olsa da, araçların doğru kombinasyonu verimliliğinizi artıracak ve daha iyi sonuçlara katkıda bulunacaktır. Kampanya yönetimi yazılımını kullanmanın yararları arasında aşağıdakiler yer alıyor:

  • Geliştirilmiş verimlilik ve üretkenlik
  • Gelişmiş işbirliği
  • Veriye dayalı karar verme

Pazarlamada Verinin Önemi

Gerçek şu ki işletmeler her zamankinden daha fazla veri biriktiriyor. Devir değişti ve müşteriler bugün gürültülü bir pazarlamacı yuvasındalar ve her biri onların dikkatini çekmek için yorulmadan çalışıyor. Mesajınızın kulakları sağır eden barajın ötesinde duyulmasını sağlamak için pazarlama kampanyalarının veri odaklı olması gerekir.

Veriler birçok işletmenin can damarı haline geldi. Daha fazlasını elde etme arzusu, pazarlama ekiplerinin bu işin içinde boğulmasına neden oldu ve bu da önemli bir sorunu ortaya çıkardı; ne kadar çok veri tüketirseniz, o kadar çok analiz etmeniz gerekir. Farklı platformlara dağılmış çok sayıda veriyi analiz etmek inanılmaz derecede zaman alıcıdır.

Ancak deneyimsiz çalışanlar tarafından yürütülen verimsiz süreçlerin takip edilmesiyle bu durum genellikle daha da kötüleşiyor ve bu da şirketin içgörülerden yararlanma ve yeni fırsatlardan yararlanma becerisini zedeliyor. Günümüz dünyasında işletmeler, taze verilerin çok çabuk eskiyebildiği hızlı tempolu bir ortamda rekabet ediyor. 

Pazarlama raporları işletmenizin anlık görüntüleridir ve günümüzün dijital dünyasında rekabet etmek isteyen her firma için vazgeçilmezdir. Onların içgörüleri, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını vurgulayarak verilerinizi anlamlandırmanıza yardımcı olur; elbette tüm verilerinizin güncel, doğru olduğunu ve performansınızı ölçmek için uygun ölçümleri içerdiğini varsayarız.

Müşteri Veri Platformunun Önemi

Müşteri veri platformu (CDP), müşterilerinizin yaşam döngüsünü daha iyi anlamak için ihtiyaç duyduğunuz önemli müşteri verilerini takip eder; nereden geldiklerini, hangi etkileşimlerin onları müşteri olmaya yönlendirdiğini ve yatırımlarını ve işletmenizle olan ilişkilerini derinleştirmelerine neyin yol açtığını öğrenebilirsiniz. Müşteri Veri Platformu Enstitüsü (CDPI), CDP'yi "diğer sistemler tarafından erişilebilen kalıcı, birleşik bir müşteri veritabanı oluşturan paketlenmiş yazılım" olarak tanımlıyor. Başka bir deyişle müşteri veri platformu, müşteriniz hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olabilir.

İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir?

İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm vatandaşların ticari elektronik ileti izinlerini tek elden kolaylıkla yönetebildiği, dilediği hizmet sağlayıcı ve markaya onay verebildiği bir sistemdir. Kuruluşlar mesajlarını bu sistemdeki onay ve ret durumuna göre yönetmeli ve istenmeyen gönderimlerden mutlaka kaçınmalıdır. İleti yönetim sistemi, bir organizasyon veya kuruluşun iletişimini düzenlemek ve yönetmek için kullanılan bir sistemdir. Alıcıların, markalardan kendilerine gelen mesajları hangi kanaldan gönderebileceklerine karar verdikleri sistemdir. İleti yönetim sistemi, bir organizasyonun iletişim kanallarını düzenlemeleri için önemli bir sistemdir. Bu sayede kanuna uyum sağladıkları gibi etkili iletişim sağlanarak iş verimliliği artırılır ve müşteri memnuniyeti sağlanır.

Eskisinden çok daha kapsamlı olan bütünleşik kanallı kampanya yönetimi yapay zekanın da sahneye çıkışıyla yeni bir hale dönüşmeye başladı. Müşterilerinizle doğru iletişim, veri odaklı yönetim ve etkili dijital pazarlama stratejisi ile bulunduğunuz pazarda hızlı şekilde liderlik koltuğuna oturabilirsiniz. Smartmessage, küresel ortaklarıyla beraber, eşsiz ve etkili ürünleri sayesinde büyüme odaklı pazarlama stratejilerinizi, kanunlara uygun bir şekilde gerçekleştirebilmeniz için sizi destekler.

Editör: İrem Nur Kaya