1960’lı yılların başında Gaziantep’te kurulan Hacı Sayid (Hacı Sayid Gıda Pazarlama San. ve Tic. AŞ), bir süre önce içine düştüğü mali girdaptan çıkmak için konkordato talebinde bulundu.

Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada alacaklı şirketlerin avukatları, Hacı Sayid’in konkordato talebinin ret edilmesi istedi.

Duruşmada, Mehmet Dinçerler’in avukatı Hicran Akkaya Şenol, hileli iflasa gidildiğini öne sürdü. Şenol, "Piyasa borcu ile SGK ve vergi borçları bu şirketin üzerinde bırakılıyor. Şirketin mali kaynakları, grup şirketlerine devredilmiş. Mahkeme, yönetim kayyımu atamadığı için şirketin içi boşaltıldı. Yargıtay’a gitmeden önce borca batık olmayan şirket, Yargıtay’a gittikten sonra borca batık hale geldi. Şirketin içi boşaltıldı. Tüm bunları daha önce de mahkemeye bildirdik” dedi.

Mahkeme, Hacı Sayid A.Ş’nin konkordato talebinin reddederek iflasına karar verdi.

Hacı Sayid, Hadise’nin kısa bir süre önce boşandığı iş insanı Mehmet Dinçerler’in babası babası Burhan Dinçerler ve amcası Mehmet Dinçerler’in’e aitti.

Editör: Haber Merkezi