Ebu Derda ra şöyle rivayet eder:

''Allah Resulü sav kalkıp namaza durdu. Namaz esnasında şöyle dediğini duyduk: '' Senden Allah'a sığınırım. Sonra üç kere şöyle dediğini duyduk; 

Seni Allah'ın lanetiyle lanetliyorum. Sanki bir şey alıyormuş gibi elini uzattı.Namazını bitirince dedik ki ; Ya Resulallah şimdiye kadar senden duymadığımız şeyler duyduk. Sonra elini uzattığını da gördük. Bunun üzerine şöyle buyurdu:

''Allah'ın düşmanı iblis elinde bir ateş kıvılcımıyla geldi, onu yüzüme atmak istiyordu. Bu nedenle üç kere; '' Senden Allah'a sığınırım'' dedim.

Sonra Allah'ın bütün lanetiyle seni lanetliyorum dedim. Üç kere söylediğim halde gitmedi, sonra onu yakalamak istedim. Eğer kardeşim Süleymanın o meşhur duası olmasaydı sabahleyin onu bağlanmış , Medine çocuklarının da kendisiyle oynar olduğunu görürdünüz.

Hz Ali Efendimiz, Hz. Peygamber efendimizin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:

''Allah'tan başkasının adına kurban kesene, anne ve babasına lanet edene, bitatçıyı himaye eden, tarlanın sınırını değiştirme Allah lanet eder''.

Hz. Cabir ra Peygamberimizin sav şöyle dediğini rivayet ediyor;

''Peygamber sav riba faiz yiyene, yedirene, şahitlik yapana ve bu işlemi yazana (Katiba) lanet etmiştir. Hepside günahta ortaktırlar.

İbn Abbas ra Allah Resulünün şöyle dediğini rivayet eder: '' Allah, Lut kavminin yaptığı işi (eşcinsellik) yapanlara lanet etmiştir.Abdullah ibn. Amr ra şöyle rivayet etmiştir: '' Peygamber sav rüşvet alana da verene de lanet etmiştir...

Huzeyfe İbn. Yemani şöyle rivayet eder; '' Allah Resulü san bir toplulukta halkının ortasına direk gelip oturan kişiye lanet etmiştir''.

Ebu Hüreyre ra Peygamber efendimizden şöyle rivayet ediyor:

''Allah Resulü sav kadın elbisesi giyen erkeğe; erkek elbisesi giyen kadına lanet etmiştir''.

İbn. Ömer ra Peygamberimizden şöyle rivayet etmiştir; '' Allah şaraba, (içkiye) onu içene, onu getiren kişiye, alana, satana, O üzümü sıkana, taşıyana lanet etmiştir.