TRABZONSPOR’un efsane futbolcuların başında yer alan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş memleketinde, evinde duygusal bir gece yaşadı. Süper Lig durağındaki son deplasman maçını kendi adını taşıyan, eski takımı, taraftarı önünde noktaladı..

Sakat ve cezalıları düzelen Trabzonspor ideal kadrosu ile sahaya çıktı. Ünal Karaman kendi evinde iyi futbol ve galibiyetle veda etme düşüncesindeydi. Bordo mavililer oyuna çok iyi başladı. Koştular, pres yaptılar, top rakipteyken basarak ilk yarım saat içinde konuk takıma nefes aldırmadılar. Üç net gol pozisyonu buldular. Beşiktaş savunmasından Medel, Vida ve kaleci Karius kritik hamlelerle ilk yarıda golleri önledi.

İkinci yarıya Şenol Güneş hamle yaparak başladı. Necip ve Kagawa oyuna girerken, Adriano ve gergin Medel’i kulübeye çekti. Trabzonspor ilk yarıdaki temposu ile başladı. Golü de Novak ile buldu. Oyun ve skor üstünlüğü eline geçiren ev sahibi takım Beşiktaş kalesinde ikinci gole çok yaklaştı. Kaleci Karius geçit vermedi. Atamayana atarlar kuralı bu maç için de geçerli oldu. Trabzonspor savunmasının uzaklaştırmadığı topa son dokunan Kagawa topu filelere gönderdi. Ancak şok kısa sürdü. Yedikleri golü soğutmadan karşılık verdiler. Yusuf Yazıcı sahneye çıktı. İlk topu yan direkte patladı. Bir dakika sonra ise mükemmel bir vuruşla Karius’u avladı.

Sezonun ilk yarısını Trabzon’da oynayan, ikinci yarıda rakip olan Burak’ın performansı merak edilen konuların başındaydı. Ayrıca Rodallega ile Burak ikilisinden hangisi takımını sırtlayacaktı? Burak’a taraftar ıslıkla tepkisini gösterdi. Moral motivasyonu bozdu. Burak ve Quaresma Beşiktaş’ın sahadaki el freni oldu. Trabzonspor’un gençleri yıldızlaştı. Sosa mükemmel oynadı. Kısaca iyi oynayan kazandı.