Nasıl bir dünyada yaşıyoruz. Özellikle gazeteci dostlar için söylüyorum. Birimizin ak dediğine, bir diğeri kara diyor. Bir türlü ortak menfaatler düzleminde buluşamıyoruz. Klişeleşmiş fikirler, bu fikirler doğrultusunda oluşmuş kavramlar, maalesef beynimizi esir alıyor. Bir siyasetçi, “YPG terörist örgüt değildir” diyor. Hemen etrafında bir yandaş basın çemberi, “Haklısın üstat!” diyerek koroya katılıyor. Ama YPG, PKK, DEAŞ hatta DHKP-C unsurlarını bünyesinde barındıran bu terörist oluşumlar Türkiye’yi tehdit ediyor. Kör gözüme misali buna sempati ile bakamazsın. Çünkü öyle bir dünya yok. Zamanı gelir bu unsurlardan sadece sen ben değil, Hepimiz zarar görürüz.

CHP-HDP

CHP, Atatürk’ün kurduğu, laik demokrat, devrimci bir parti. Yedi ok ile ilkeler belirlenmiş. Bu oklardan biri de milliyetçilik. Ama son seçimde CHP, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile işbirliğine gitti. Bünyesinde her türlü sol unsurları toplaması amenna da, HDP ile işbirliği biraz anlamsız kaçtı. Kötü olan ilişkinin daha da üst düzeye taşınması. PKK, HDP Ve CHP’nin kankalığa doğru koşar adım ilerlemesi. Öte yandan bu birliktelikte Meral Akşener gibi ülkücü kimlikli birinin kurduğu İyi Parti’nin olması inanın eşyanın tabiatına haykırı. Bunu yazdığımızda, eşten dosttan okuyucularımızdan hemen mailler yağıyor; “Öyle değil... Yanlış yazıyorsun... Böyle bir ortaklık yok”. Ama var bunu hepimiz görüyoruz. Einstein, ‘Kimse vardan yok, yoktan var olmaz’ demiş. Var ki biz de yazıyoruz.

Bunu yazmıyorlar

İlginç olan CHP yandaşı basın. Sözcü Gazetesi, Halk TV ve de FOX TV. Cumhur ittifakı için, MHP-AK Parti birlikteliği için, her türlü yazı kaleme alıyor, yorumlar yapılıyor. Ama maalesef Sayın Fatih Portakal’dan bir olumlu, olumsuz CHPHDP- PKK-YDP yorumu duyamıyoruz. Kör değiliz hepimiz görüyoruz. Ve kalemşorlarımız... Yorum yaparken yazı yazarken, bazı işe gelmeyen kriptoları saklayıp, hep aynı minvalde beyanlarla ortaya çıkmaları, maalesef insanımızın da kafasını karıştırıyor. Lütfen hep bir yanda olmayalım sağda olalım solda olalım. Ama ortak paydamız Türkiye sevdası olsun. Açılımı da eleştirelim. Saçılımı da eleştirelim. HDP’yi de eleştirelim. AK Parti’yi de eleştirelim. 60 binden, 1 milyon 500 bine çıkan imam hatipli sayısını da eleştirelim. PKK-YPG’yi de eleştirelim. Ekonomiyi de eleştirelim. Har vurulup harman savrulan milli servetlerimizi de eleştirelim. Ama yandaş olmayalım. Yandaş olacaksak, TÜRKİYE yandaşı olalım, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize yedi düvel ile savaşarak, milyon şehidin kanı üzerine kurduğu TÜRKİYE yandaşı olalım. Vatanımızın menfaatleri yönünde yandaş olalım. Asıl olan Türkiye Cumhuriyetimizin menfaatleridir. Siyasetçilerin veya partinin yanında duracağım diye, lütfen devletimizin menfaatlerini arka plana atmayalım. Zeka ise zekayı gerçekçi bir gözle, beka ise bekayı gerçekçi bir gözle, HDP-CHP, PKK ittifakı varsa bunu de gören gözle irdelemek zorundayız.