Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.5 katlı Arzu Apartmanı enkazında dün görev yapan ekipler, yığınların altında ses tespit etti.

SABAH SAATLERİNDE PEŞ PEŞE 6 KİŞİ SAĞ ÇIKARILDI

Ekipler, uzun uğraşlar sonucu Yasemin ve Kadir Oktay çifti ile çocukları Arda (15), Zilan (22), Helin (24) ve Dilan Oktay'ı (19) depremden 102 saat sonra bulundukları yerden çıkardı. Yaralı depremzedeler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kurtarma operasyonunun ardından ekipler ve depremzede yakınları birbirine sarıldı.

APARTMANIN ENKAZINDAN 2 KİŞİ DAHA KURTARILDI

Oktay ailesinin karşı dairesinde yaşadıkları öğrenilen Raziye ve Hacı Murat Kılınç çifti de depremden 107 saat sonra bulundukları yerden kurtarıldı. Kılınç çifti enkazdan çıkarılıp sedye ile ambulansa götürülürken çevredekilere el salladı. Çift, daha sonra ambulanslarla hastaneye götürüldü. Ekipler, Arzu Apartmanı'nın yanındaki 5 katlı Gazioğlu Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma faaliyetine devam ediyor.

Editör: İrem Nur Kaya