Türkiye, içerde ve dışardaki düşmanları tarafından kuruluşundan bu güne, tarihte başka ülkelerin görmediği, eşi benzeri görülmemiş oyunlar ve saldırılarla parçalanmaya, güçsüz düşürülmeye yönelik değişik yöntemlerde, denemeler yapılmıştı.

Milli birlik ve ulus ruhuyla tüm girişimlere karşı, ülkesinin birlik ve beraberliğini, bekasını devam ettirmeyi başarmış, onurlu bir millettir.

Ülkemiz, hiçbir zaman sömürge altına alınamamış, tarihinde büyük devletler kurmuş, hiçbir milleti ve devleti de idaresi altında sömürgeci durumuna almamıştır.

Dünya gençliği, örfünden, âdetinden, kültüründen, millî değerlerinden uzaklaşmış, sorumsuz hazırı tüketen, hamburger kolaya bağımlı, ithal malları almak ve kullanmak için hamallık eden, kendini bozuk para gibi harcamaktan geri durmayan, bırakın insanlığı, kendisine bile zerre faydası olmayan, dünyada hakkı, hukuku ve haysiyet savunuculuğunu aklının ucundan bile geçirmeyen, itilip kakılan, bir insan topluluğu haline gelmiştir.

Türk gençliği bu karaktere sahip olmayacaktır. Şükürler olsun ki bizim hayal etmediğimiz gençlik. Ülkemizin evlatlarını sağ sol, laik anti laik diye yıllarca bölmeye çalışmalarına rağmen, buna fırsat vermeyen, Dünyanın merkezine benliğini koymuş, bireysellikte zirveyi yaşayan, fedakârlık, samimiyet, aşk ve heyecan denildiğinde, vatanına ve bayrağına bağlı, yürekli, haysiyetli, vatan millet sevdalısı, inançlı ve imanlı gençlik.

Bu gençlik ise Ülkemizin geleceği ve tek umudumuz. Gençliğimiz, diline, dinine, Türk kültürüne, edebiyatına, milli değerlerine, teknolojiye, bilime, Türklük şuuruna, haysiyet ve şerefine bağlı kalarak, Türk milletinin geleceği gençliğimiz, milletinin bağımsızlığına karşı yapılan tüm saldırılara, her zaman en zor şartlarda bile, dur demesini bilecektir.

Ülkesine ve milletine kanı ve canı pahasında olsa, her zaman sahip çıkacaktır. Gençlerimize, örfünü, âdetini, kültürünü, tarihini, dilini, vatansever Türk öğretmenlerince, milli ve vatansever hassasiyetle öğretilerek, emperyalist zihniyetten, İngiliz kitaplarından ve emperyalistlerin dilinden, kültüründen, milli gençliğimiz kurtarılacaktır.

Bu görev ve sorumluluk, ülkemizin idealist vicdanı ve irfanı hür Türk öğretmenlerindedir. İnançlı, İmanlı, haysiyetli ve vicdanlı vatansever gençliğimiz, geçmiş bin yıllık tarihimizde olduğu gibi, gelecekte de yine türkün dilini, kültürünü, şerefini ve geleceğini, gençliğimizin içinden çıkacak milli aydınlarımız ve siyasetçilerimiz kurtaracaktır.

Gençliğimizi yabancı ve zararlı yayınlardan, dış destekli ülkemizde milli değerlere saygılı olarak faaliyet gösterdiğini zannettiğimiz, mali ve yönetim desteği dış güçlerce sağlanan, emperyalistlere uşaklık yapan, gerçek niyetleri ülkemizin aleyhine olan, Sosyal Toplum Kuruluşları adı altında, ajanlık faaliyeti yürüten zihniyete kaptırmamalıyız.

Yahudilerin Anadolu gençliğini sömürmesine ve Müslüman Türk kültürünün Batıcıların okullarında esir olmasına engel olmak, komünizm ve masonluk gibi yabancı ideolojilerden, Türk gençliğini korumalıyız.

Gençlik, dilini, dinini, kültürünü, millî kurumlardan öğrenmeli, yanlış yanlı ve gerçeği yansıtmayan emperyalist kitaplarından değil. Türk tarihine milli değerlere, kültürüne bağlı, milli tarihimizden ve milli yazarlarımızın kitaplarına ulaşmanın ve öğrenmelerinin yollarını gençliğimize açmalıyız.

Son yıllarda, ülkemizin Türk devletleriyle birliktelikleri, karşılıklı sağlam ilişkileri ortaya çıkıp, güç birliğinin oluşmasına karşılık, emperyalistlerin gençliğimiz üzerindeki oyunlarına da, yeni boyutlar kazandırmaya çalışacaklardır.

Türk Milleti olarak, uyanık olup her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve kardeşlimize ihtiyacımız olduğunun farkına vararak, birlikte güçlü olup kenetlenerek, ülkemize karşı saldırı niyetinde olanlara, atalarımızın yaptığı gibi demir yumruğumuzla şaşkına çevirip, vatan topraklarına namert elini asla değdirmemeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini teşkil eden, ilhamını Atatürk’ün ilkelerinden ve düşünce sistemini alarak, Türkiye’ye ışık kaynağı olan, memleketin gerçeklerine, Türk milletinin ihtiyaç ve isteklerine, Türk tarihine bağlı, ferdi değil milli ve vicdani, milletin müşterek eğilimlerinin simgesi olan bir düşünceyle, Türkiye’yi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmak, aklın verdiği yollarla tam bağımsız, Türkiye Cumhuriyeti için mücadele eden, parolası ise “Ya istiklal ya ölüm!” olan bir gençlik yetiştirmeliyiz.

Gençler bu inanç ve zihin tazelemesiyle, millet olarak yeryüzündeki varlığımızın manasını ve değerini kavrayan Türk gençliğini, hak ettiği yere taşımalıyız. Sizlerle milletimizin yıldızı parlamaya her zaman devam edecektir. Hayalimiz, geleceğimiz Türk gençliği, genç kardeşler.

Vatan toprağına namert eli değmesin diye, Çanakkale'de destanlaşanları silah kadar boyu ile vatanı müdafaaya koşan kınalı kuzuları, vatan, millet ve al bayrak uğruna şehit düşenleri asla ve katta unutmayın. Hangi çılgın bize zincir vurabilir? Tek dişi kalmış canavarlardan asla korkmayın!