Kainatın Efendisi sav şöyle buyurmuştur:

''İnsanlardan öyleleri var ki, hayrın önünü açan anahtarları gibidir ve şerrin de önünde duran, ona mani olan sürgüleri gibidir.

Yüce Allah'ın hayrın anahtarlarını ellerine verdiği o kimselere ne mutlu! Ve ne yazık Yüce Allah'ın şerrin anahtarlarını ellerine verdiği kimselere!''

(İbn. Mace)

En hayırlı olanı da haber veriyor, en şerli olanı da Nebi. Açılacak kapıları da gösteriyor, kilit vurulacak olanlarıda.

Hayrın anahtarlarını ellerine alıp da hayır kapılarını üşenmeden, çekinmeden, bu davranışıyla sadece Rabbinin rızasını dileyerek açanları müjdeliyor Efendimiz.

İyiliğin boynu bükük gönlü kırık olduğu zamanları yaşıyoruz. İyi olmadan ve kendini iyi hissetmeden hayra anahtar, şerre kilit olunmaz.

Sayısız kapın var önümüzde....Kimi açılmayı bekliyor hasretle, kimi ise ebediyen kapanmayı. Gelin Hayır kapılarını açmaya devam edelim.

***

Ayet: Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler.

Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. (Nur Suresi; 24/ 31)

Hadis: Allahım! Bize imanı sevdir; onunla kalplerimizi süsle, iman edilmesi gerekenleri inkar etmekten haktan sapmaktan ve Sana asi gelmekten tiksinir hale getir. (Hakim; el-Müstedrek).

Allah'ım! Günahlarımı kabul ediyor ve itiraf ediyorum. Beni bağışla. Zira şüphesiz günahları senden başka bağışlayacak hiç kimse yoktur.

(İbn. Mace)