Erkek, ailesin'in çou Vakkasbanıdır ve sürüsünden mes'uldür. Kadın, kocasının evinde çobandır, oda sürürsünden sorumludur''.

Bütün dünyayı tesiri altına alan virüs salgını sebebiyle, toplumun büyük bir kesimi olarak evlerimize kapandığımız günlerden geçiyoruz.

Belkide kahır içinde gizli bir lutuf gibi, hayatın loşturması içinde ihmal ettiğimiz evimiz evimiz ve ailemiz, üzerinde durup düşünme ailelerimizle münasebetlerimizde gözden kaçırdığımız hususların telafisine yönelme fırsatına çevirebiliriz bu günleri..

Nitekim Resulullah (sav) efendimiz, muhterem eşlerine sevgi, saygı ve nezakete dayalı bir muhabbet bağı kurmuştur.

''Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en iyi olanıdır. Bende aileme karşı en iyi olanınızım'' buyurmuştur.

Resulullah efendimizin Cennetle müjdelediği Sad bin. Ebu Vakkasa verdiği bir talimat aile muhabbeti bakımından ne kadar dikkat çekicidir; 

''Allah rızasını düşünerek, yaptığın harcamalara hatta  yemek yerken eşinin ağzına verdiğin lokmalara varıncaya kadar hepsinin mükafaatını alacaksın..''.

Yine Efendim

Biz bir hadisinde;'' Geceleyin kalkıp namaz kılan hanımını da  kaldıran kalkmazsa yüzüne su serperek uyandıran kimseye Allah rahmet etsin..Aynı şekilde geceleyin kalkıp namaz kılan kocasını  da uyandıran, uyanmazsa yüzüne su serperek uykusunu kaçıran kadınada Allah rahmet etsin''..(Ebu Davud).

Üsame İbin. Zeyd anlatıyor;

''Resulullah beni alır, bir dizine oturtur, Hasan İbn. Aliyi de o bür dizine oturturdu. Sonra bizi bağrına basıp şöyle derdi;da girmeğe delik arıyor.

''Allahım bu ikisine merhamet et.Bende onlara merhamet ediyorum''..(Buhari)

Dünya adeta festla yarışıyord. Erkeğin erkekle, kadının kadınla evlendiğ İngiltere de Kraliçe ve Kraliyet ailesi şu anda girecek delik arıyor.

N'oldu hani asırlarca  müslüman ülkelerinin servetlerini aldınız, Müslüman beldeleri yerle bir ettiniz, Müslümanları topraklarından evlerinden koğdunuz, Ortadoğuyu bir cehenneme çevirdiniz. 

Şimdi kaçış nere..? Rabbim size masum müslümaların haklarını soracaktır.