Beni iyi dinle ey nefsim, haram yemek, imanını söndürür. Haram kazanç, domdom kurşununa benzer, vücüdünü parçalar ve yakar geçer. Üzerinde ki, kul hakkına dikkat et. Üzerinde kul hakkı varsa vallahi cennete giremezsin.

E y nefsim ! dünyanın neresinde olursan ol, okumuyorsan, ilminle amel etmiyorsan, zamanla imanın zayıflar, Rabbim nurunu senin kalbinden kaldırır.

Kur'an'ın ilk emri de ''OKU'' değilmi?

Müslüman olduğu halde İslamın emirlerini yaşamayan insan, sadece diliyle müslümandır, kalbiyle değil.

Sen bunlardan olma. İyi müslüman, kavliyle, kalbiyle, haliyle ameliyle müslümandır.

O müslümanda imanın temsil ettiğini görürsün.

Ey nefsim, hiç bir müslümanın günah işleme yetkisi ve hakkıda yoktur. Hele, hele bilerek günah işlemek ise, cezasız kalmaz, bir gün burunu sürtülür.

Her günah işleyenin kalbine kara leke vurulur. Vurulan kara lekede yerinde kalmaz. Günah, hata ile işlenir, günah işlediğin zaman da edebini takın, işlemiş olduğun günaha karşı tevbekar ol, Allah'tan bağışlanman için yalvar yakar ve göz yaşları dök.

Ey nefis, Müslüman isen gerçek müslüman ol. İşlediğin gayri meşru günahlarını amellerini Allah'ın görmediğini mi sanıyorsun..!

Nefsim, hiç bir kimseye kötülük etmekten kaçın. Kötülük yapan kişi kendine kötülük yapmış olur.

Dinle beni nefsim; Haram kazanç, haram yemek imanın özünü öldürür.

Haram, yağlı kurşuna benzer. Seni parçalar. Hemde acılar içinde kalırsın. Üzerinde kul hakkı varsa cennete giremezsin. Hiç kendine acı.

Günah işleyeceğin zaman önce besmele çek, sonrada salavat getir, daha sonr Allah!ın azametini düşün.

Eğer bu halde günah işleyebiliyorsan, senin insaniyetin ölmüş demektir.

Ey nefsim, herkesin günah işlemesi seni yanıltmasın. Sen, şer-i ölçüleri aşma. Günah tarafını tutma.Sen günahlarını elinle önlemeye çalış.

Her insanın amel defteri vardır. Bu defterler boşuna tutulmamıştır. Kötülüklerine asla onay verme. Nası ölürsen, öyle de dirilirsin.