Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı: Saldırgan gözaltında! Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı: Saldırgan gözaltında!

Dünya 2024 yılına girmeye hazırlanırken her yüz yılda bir meydana gelen güneş fırtınasının 2024 yılında dünyayı karanlığa gömmesi bekleniyor. Güneş fırtınasıyla birlikte birçok ülkeden peş peşe uyarılar gelirken, yaşanması olası bir ihtimal de internetin, uyduların uzun süre kesilmesi.

Daha önce meydana gelen birçok felaketi önceden sahneleyen Simpsonlar'da 'güneş fırtınası' konusu da işlendi. Yılbaşı temalı bölümünde 2024'te olası elektrik kesintileri konu alındı.

Güneş fırtınasının, 2025'te meydana geleceğine dair yapılan öngörüler 2024 yılı şeklinde güncellendi. Bu durumda yakın zamanda dünyanın başına gelme olasılığı bulunan bu felaket bazı ülkeleri pil, şarj, mum malzemelerinin stoku gibi tedbir almaya yönlendirdi.

Yaşanması beklenen felaketlerin bir fragmanı haline gelen The Simpsons'un yeni yıl sahnesi yine dehşete düşürdü. 2020'den beri küresel bir korku politikası uygulanan dünyayı yeni yılda güneş fırtınası bekliyor. 

Bu durumun büyük elektrik kesintisine sebep olabileceğini konu alan Simpsonlar animasyon dizisinde, yaşanan felaketin ardından, alışagelmiş günlük yaşantının yerini ilkel yaşamın aldığı görülüyor.

Editör: İrem Nur Kaya