Güven içinde yaşama arzusu, toplumların en temel konularından birini oluşturmakta, her geçen gün yenilenen çeşitli güvenlik politikaları geliştirilmekte, artan suç oranlarına bağlı olarak suçların çeşitlenmesi toplum güvenliğini tehdit etmektedir. 
Suç alanında yaşanan olayları engelleme ve toplumun güvenliğini sağlama noktasında önemli görevler üstlenen polisler, zorlu çalışma koşullarına rağmen insanların temel ihtiyaçlarından biri olan güvenliğinin sağlanması, geçmişten günümüze önemini gün geçtikçe artırmaktadır. 
Toplumların kendi içinde düzenini oluşturması ve toplumsal adaletini sağlama görevini yerine getirirken kendisini tarifinde bulan Polis, asayişi amme, şahıs, tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korur. Halkın ırz, can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatini temin eder. Yardım isteyenlerle yardıma muhtaç olan çocuk, alil ve acizlere muavenet eder ki bu kutsal görevi kendisini halkına ve görevine adayarak yapar… 
Ülke içinde ve ülke dışında üstün hizmet anlayışı ve özveriyle ülkemizin dört bir sathında görev yapan polislerimiz, halk için gece gündüz çalışmayı sürdüren, güven ve huzuru tesis eden, ihtiyaç duyduğumuz her anımızda yanımızda olan emektar Vatan, millet, bayrak ve mukaddesat için canını feda ederek görevini ifa etmektedir.

Büyük bir özveriyle çalışan emniyet teşkilatı bu kutsal mesleğin ifası sırasında kamu huzurunu korumak amacıyla 7/24 saat görev başında kalarak fedakârlık gösteren tüm polislerimiz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayan, huzur ve asayişi temin eden, suç işlemesini önlemek suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getirirken, halkının ve vatanının bütünlüğü, toplumun huzurunu her zaman kendi huzurundan önünde tutarak, vatanı için kendi aziz kanını toprağa akıtmakta hiçbir zaman tereddütte düşmemektedir.

Ülkemizin geçirdiği en zor ve sıkıntılı günlerde fedakârca mücadele eden ve vatanımızın, milletimizin güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin daha da çok çalışan,  Polislerimiz kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar 176 yılda ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve bizlerin güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yaparken, vatanı ve milleti uğruna canlarını her zaman ortaya koymuşlardır.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polislerimizin önemi her gün daha artmakta her gün daha fazla yanımızda yakınımızda bulunmasına ihtiyaç duymaktayız.

Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, görevleri basında şehit düşmüş kahraman polislerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm emniyet mensuplarımıza görevlerinde üstün başarılar diliyor, Türk Polis Teşkilatının 176. yıl dönümünü canı gönülden tebrik ediyorum.