Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nda düzenlenen 'HİSAR ve SİPER ürün-1 seri üretim sözleşmeleri imza töreni'ne katıldı.İmzalanan anlaşmaların yerli ve milli savunma sanayinin gelişmesindeki önemli adımlardan biri olduğunu belirten güler, projelerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin güç katacağını belirtti.

Bakan Güler, "Artık Türkiye sahip olduğu teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi ve mühendislik yetenekleriyle üretim üssü konumuna gelmiştir" dedi.

Bakan Güler, yerli ve milli üretimlerin dışa bağımlılığı azaltmasındaki rolüne de değinerek, “Birbirinden değerli ve kritik projeleri hayata geçiren ülkemiz AR-GE yatırımlarından tasarıma, üretimden ihracata kadar kaydettiği büyük ilerlemelerle, savunma sanayi alanında uluslararası ölçekte saygın bir konuma ulaşmıştır.

Savunma sanayinde dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak bu projeler ordumuzun hareket imkan ve kabiliyetini daha da artıracaktır. Artık Türkiye sahip olduğu teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi ve mühendislik yetenekleriyle, yerli ve milli teknoloji hamleleri doğrultusunda kritik teknolojilerin üretim üssü konumuna gelmiştir"  ifadesini kullandı.

Sosyal Medya Danışmanlığı ile Dijital Dünyada Fark Yaratın Sosyal Medya Danışmanlığı ile Dijital Dünyada Fark Yaratın

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün ise, Türkiye’nin hava savunma sistemlerini üreten sayılı ülkeler arasında yer aldığını belirtti.

Görgün, "Savunma sistemlerini milli ve yerli üreten yani kendine göre ürünü olan ülke sayısı 8-9 civarında olduğunu biliyoruz. Yani 15-20, 50 tane ülke değil. Bunu üretebilen ülke sayısı da 10'u geçmiyor" dedi.

Törene Bakan Güler'in yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile kuvvet komutanları ve sektör temsilcileri de katıldı. Tören, karşılıklı imzaların atılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Editör: Nehir Durdağı