Batman'da, HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı ile maç izlerken fotoğrafı çıkan DEM Parti Batman Belediye eş başkan adayı Mehdi Öztüzün ihrac edildi.

Devlet Bahçeli'den Ekrem İmamoğlu'na tepki Devlet Bahçeli'den Ekrem İmamoğlu'na tepki

DEM Parti İl Teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Halkımız ve partimiz açısından önemli bir seçim sürecinin içindeyiz. Partimiz bu sürece hazırlanırken 31 Mart yerel seçimlerinde belediye eş başkan adaylarımızın halk oylamasıyla seçileceğini kamuoyuna açıklamış ve adaylarımız büyük bir şeffaflıkla halk tarafından belirlenmiştir. Tüm aday adayları eş başkanlık ilkesini kabul ettiklerini beyan etmiştir. Bize başvuran tüm aday adaylarımız, eş başkanlık için başvurmuştur. Halk oylamamız büyük bir başarıyla sonuçlandıktan sonra Batman Belediye eş başkan adayı olarak seçilen Mehdi Öztüzün, beyanının aksine bir tutumun içine girmiştir. 

İl örgütümüz ve merkezi komisyonlarımızın tüm çözüm çabalarına rağmen bizim açımızdan kadın iradesinin yok sayılması ve eş başkanlık ilkemizin reddi anlamına gelen ‘Belediye Başkanı’ olma tutumunda ısrar etmiştir. Kurulduğu günden itibaren resmi ideoloji ve karanlık güçlerin tetikçiliğini yapan, binlerce yurtseverimizin kanında eli olan, Kürt halkına yönelik topyekûn saldırı içerisinde olan karanlık yapıların Batman halkına, partimize ve değerlerimize yönelik özel ve psikolojik saldırılara zemin sunmuştur. 

Mehdi Öztüzün kişisel ikbalini öncelemiş, çoğunlukla seçim çalışmalarına katılmaktan imtina etmiştir. Partimizin sorunları parti mekanizmalarında çözme çabalarına karşı Öztüzün, sanal medya üzerinden kültürümüze ve parti disiplinine aykırı tutum ve pratiğinde ısrar etmiş; adeta partimize, değerlerimize karşı bir karalama kampanyası başlatmıştır. Gelinen aşamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadın iradesine karşı tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı ve ilişkisi kalmamıştır. Öztüzün’ün belediye eş başkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz."

Editör: Gürel Yurttaş