Eskiden bankalardan sağlanan kredi imkanlarına dayanan şirketler, artık bu kaynağa ulaşmakta güçlük çekiyor. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 42,5'e çıkarması, işletmeleri daha da zor bir duruma soktu. Bu durum borçlarını ödeyemeyen firmaların konkordato taleplerine yönelmelerine neden oluyor. Ancak, bu zorlu süreci atlatamayan firmalar iflasın eşiğine geliyor.

KONKORDATO İLAN ETTİ

Merhabahaber'in aktardığı habere göre, son olarak konkordato ilan eden firmalardan biri de Konya'da faaliyet gösteren bir süt firması oldu. 27 Eylül 2023'te konkordato ilan eden firma, süt ve süt ürünleri sektöründe 90 farklı ürünle öne çıkıyordu. Damsa Süt'e bağlı Akbel Süt, Konya'nın Ereğli ilçesinde 44 bin metrekarelik bir tesise sahipti ve İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyük şehirlerde şubeleri bulunuyordu.

2 AY DAHA UZATILDI

Akbel Süt, ürünlerini Akbel Süt markasıyla pazara sunuyordu. Ancak, finansman zorluklarıyla başa çıkamayan firma, konkordato sürecine girdi. Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Damsa Süt (Akbel Süt) için 27 Aralık 2023'ten itibaren geçici mühlet süresini 2 ay daha uzattı.

Editör: İrem Nur Kaya