Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi'nde Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, fakülte binasında silahla bacağından vuruldu.

Bacağından yaralanan ve ilk müdahalesi yapılan Uluç, tedavisi için Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Polis ekiplerinin incelemelerinin ardından aynı fakültede görevli Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Galip A. gözaltına alındı. Galip A.'nın kardeşi İ.A.'nın da arandığı öğrenildi.

Ankara'da feci olay! 15 yaşındaki çocuk ablasını öldürdü Ankara'da feci olay! 15 yaşındaki çocuk ablasını öldürdü

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü de şu açıklamayı yaptı:

”Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nde 04 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 17.30 sıralarında yaşanan üzücü olayda İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi T.U. ile öğretim üyesi G.A. ve kardeşi İ.A. arasında çıkan arbedede, öğretim üyesi T.U. yaralanmıştır. Yaşanan olayda yaralanan öğretim üyesi T.U., hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Yaralanan öğretim üyesinin hayati bir tehlikesi bulunmamaktadır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan bu olaydan dolayı üzüntü duyduğumuzu ve konuyu takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.”

Editör: Grlyrtts