CHP’li belediye başkanlarının toplantısında yaşananlar ortaya çıktı.

Diken'deki habere göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplantıda  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'a  “Değişim olmazsa yerel seçimlerde kaybetme riskimiz var” dedi. 

Bir başka iddiaya göre de İmamoğlu "Değişim olmazsa siz genel başkanlığa devam ederseniz ben yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmayacağım" diye konuştu.

İmamoğlu’nun görüşlerini aktardığı sırada söze giren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Toparlayalım” dedi. İmamoğlu buna karşı “Konuşacağım” tepkisini göstererek değişime ve son dönemdeki tartışmalara ilişkin görüşlerini anlattı.

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu’ysa “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” sözüne bir başka sözle karşılık verdi ve “Değişim isteyenlerin çoğu MYK’da yer almayan isimler” dedi.

Toplantıda konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’ysa İmamoğlu’na sert ifadelerle yüklendi. İmamoğlu’ysa bu duruma tepki göstererek, “Toplantı kayıtlarını talep edeceğim, hakaret davası açacağım” dedi.

Toplantı sonunda Kılıçdaroğlu “Kurultayı bu yıl yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Editör: Grlyrtts