İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih'te cuma namazı sonrası gençlerle sohbet etti.

Bu sırada yanına gelen bir genç önce “Suriyeliler gidecek mi?” diye sordu. İmamoğlu, "Gidecekler, sığınmacıların gitmesi lazım onların kendi ülkeleri var. Sorgusuz sualsiz, İstanbul'da şu an 2.5 milyon sığınmacı var. Biz hükümeti 7-8 sene önce uyardık. Biz büyük devletiz, herkes gelsin. Yahu kardeşim gelmenin bir usulü var. Buranın bir sınırı var" yanıtını verdi.

Peşinden genç, "Yanlış anlamayın Ben AK Partiliyim. Sizi seviyorum. CHP diyorlar PKK'nın destekçisi diyorlar" deyince İmamoğlu şu cevabı verdi:

"Olur mu öyle şey? PKK'lının ne işi var burada. PKK terör örgütü meselesinde devletin sorumluluğu değil mi? Asker sorumlu değil mi? PKK'lı diyorsan birine ne işi var sokakta geziyor. Teröristi gider tutuklarsın öyle değil mi? Benim seçimimi hatırlıyor musun? Son gün kala Osman Öcalan'ı konuşturdular televizyonda. Bunu yapan şimdi bana terörist diyor. En çok canımı ne yakıyor biliyor musun? Bir baba, devlet baba gibidir.

Evladına terörist der mi? Suçluysa alır yargılarsın. Bizim söylediklerimizi de dinle kararın ne olursa olsun. Hani dedi ya işte bak onlar inançlı mı? Onlar seçimi kazanırsa şöyle kutlayacak filan. Milletin inancına bile karışıyorlar. Sen Allah'a dua ettin değil mi içeride? Allah'la arana kimse giremez. Sokma arana kimseyi. Bak milletin kadar sen bayrağını seviyorsun. Benim sevmediğimi düşünebilir misiniz? Bayrağımızı hepimiz seviyoruz. Ama o ne yapıyor? 'Onlar sevmiyor, onlar PKK'lı, onlar terörist'. Niye? Bir oy için seni ikna etmek için. Allah'a havale ediyorum onları. Başka bir şey demiyorum."