Hatay mucizenin, Galatasaray facianın kıyısından döndü. 
 
2-0'lık skora güvenip yıldızları İstanbul'da bırakan Fatih Terim, ilk yarıda 2-0'ı bulunca, turun geçildiğini düşündü. "Ders almam, ders veriririm" sözü literatüre geçen İmparator bu maçtan dersler çıkarmalı! Hatay, bu sahada Başakşehir'i 4-1'le eledi. Futbol sürprizler oyunu, rakibi hafife aldığında, bir anda beklemediğin yerden darbe yiyip nakavt olabilirsin. Ümraniye'nin başarısı ortada. TFF 1. Lig öyle yabana atılacak bir lig değil. 
 
Devlerin birer birer elenmesi 'Kupa Beyi' Galatasaray için büyük avantaj. Ama geçen sezon Akhisar'ın kupayı aldığı, sona geldikçe bu tür maçların havasının daha da değiştiği düşünülürse erken paçayı sıvamamak gerekir. 
 
Galatasaray'ın Semih'li savunması berbattı. Sağ bekte Mariano kariyerinin en kötü maçını çıkardı. Muğdat Çelik gol atmasına rağmen, kaçırdığı iki pozisyonla "yok artık" dedirtti. Muğdat kaçırdı, peki hayalet Sinan ne yaptı! Ne yazık ki İsmail Çipe'nin bacaklarının arasından kaçırdığı top sürekli karşısına çıkacak. Bu da kaleciliğin bir cilvesi. 
 
Galatasaraylı futbolcular arasında günün kaybedeni çoktu, ama kazananı Emre Taşdemir'di, 'taş' gibi top oynadı. 
 
Müthiş bir geri dönüşe imza atan Hatay gönüllerde turu geçti. İkinci yarı Galatasaray'ın sol kanadını felç eden Caner Hüseyin, Mirkan Aydın, Gökhan Karadeniz'in performansları dikkat çekiciydi. Yürekli oynadılar. Kupanın unutulmazları arasına şimdiden yerlerini aldılar.