İngiliz Daily Mirror gazetesinin haberine göre, İngiliz turist 36 yaşındaki Daniel Burke, eşi ve çocuğuyla tatil yapmak için Türkiye'ye geldi.

Fethiye'de tatil planlayan Burke, Dalaman Havalimanı'nda bir anda silahlı polisler tarafından durduruldu ve sorguya alındı.

Daha sonra ülkesine geri gönderilen Burke, yaptığı açıklamada, “En son ne zaman Suriye'ye gittiğimi soruyorlardı. Silahları vardı. Çocuklarım da odadaydı ve çok korkmuşlardı. Büyük kızım ağlıyordu” diye konuştu.

Türk yetkililerin pasaportunu iptal ettiğini ve İngiltere'ye geri dönmek zorunda kaldığını anlatan Burke, olayın nedenini kızının internette yaptığı araştırmayla anlayabildiklerini belirtti.

Kızı, araştırmada Daniel Burke isimli bir başka İngiliz'in 2017'de terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG saflarında savaşmak için bu ülkeye gittiğini öğrendi. Yine 36 yaşında olan Manchesterlı Burke, Suriye'de iki sene kaldıktan sonra İngiltere'ye dönünce “terör faaliyeti” suçlamasıyla 8 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest kalmıştı.

Fotokopi şirketinde çalışan Newcastlelı Daniel Burke, adaşı için “Türkiye güçleriyle savaştığı için ismin listedeydi. Hiç benzemiyoruz ve doğum tarihlerimiz de farklı. Kaç tane Daniel Burke var bilmiyorum ama bunun başkasının başına gelmesini istemem” dedi.

Editör: Grlyrtts