İran yönetimine eleştirel yayın yapan Iran International çalışanı gazeteci Pouria Zeraati, İngiltere'de saldırıya uğradı. İngiltere'nin başkenti  Londra'daki bıçaklı saldırıyı, terörle mücadele birimi soruşturuyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Farsça yayın yapan bir medya kuruluşu için çalışan bir gazeteciye bıçaklı saldırı düzenlendiği açıklandı. Polis yetkilileri, gazetecinin bıçaklanması olayını terörle mücadele dedektiflerinin soruşturduğunu bildirdi. Polisin açıklamasında, saldırıya uğrayan kişinin 30'lu yaşlarda bir erkek olduğu ve başkentin güneyindeki Wimbledon'daki saldırıda bacağından yaralandığı belirtildi.

İngiltere'nin Ulusal Gazeteciler Sendikası (NUJ) ise saldırıya uğrayan gazetecinin, İran yönetimine eleştirel yayın yapan Iran International yayın kuruluşunda program sunan, İngiltere'de yaşayan İranlı gazeteci Pouria Zeraati olduğu bilgisini verdi. Polis de yaralarının hayati tehlike yaratmadığını ve durumunun stabil olduğunu belirtti.

ABD'den flaş Erdoğan açıklaması ABD'den flaş Erdoğan açıklaması

Reuters haber ajansının aktardığına göre, NUJ Genel Sekreteri Michelle Stanistreet, konuya ilişkin açıklamasında, "Pouria'ya düzenlenen bu korkakça saldırı, derinden şok edici; düşüncelerimiz o, ailesi ve Iran International'daki meslektaşlarıyla" ifadesini kullandı.

İngiltere, ocak ayında, İngiltere topraklarında gazetecilere yapılan ölüm tehditleriyle bağlantılı olarak İranlı yetkililer hakkında yaptırım kararı almıştı. Bu yetkililerin İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) 840'ıncı Birim'e mensup oldukları ifade edilmişti. İngiltere'de yayın yapan ITV'nin araştırmasına göre, söz konusu birimin, İngiltere'de Iran International için çalışan iki sunucuya yönelik suikast planı da bulunuyordu.

Son saldırı hakkında açıklama yapan polis yetkilisi Dominic Murphy, Zeraati'ye yönelik bıçaklı saldırının terörle mücadele komutanlığı tarafından yürütüldüğü bilgisini vererek;"Şunu vurgulamam gerekir ki soruşturmanın bu erken aşamasında mağdurun neden saldırıya uğradığını bilmiyoruz bunun için bir dizi açıklama var" ifadesinde bulundu. 

Editör: Nehir Durdağı