1980 yılında Ankara’da doğan Ali Akduru, ilkokul ortaokul ve lise eğitimini yine Ankara Etlik’de tamamlamıştır. Üniversiteden sosyoloji, yerel yönetimler ve halkla ilişkilerden mezun olan Ali Akduru 2000 - 2008 yılları arasında Muammer Karaca tiyatrosunda profesyonel oyunculuk yapmıştır. Ardından kariyerinde değişiklik yapan usta kuaför ilk olarak 2010 yılında kuaförlük mesleğinde profesyonel saç kesimi ve profesyonel renklendirme ve profesyonel master class eğitimleri vermeye başlamıştır.

Halen daha bu yeteneklerini Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, İngiltere, Dubai, Rusya, gibi bir çok Avrupa ülkesinde ve Amerikanın çeşitli eyaletlerinde devam ettirmektedir.

Tüm bu eğitimlerin yanında başarılı kuaförün İstanbul Fatih’te ve Amerika New York’ta kuaför salonları vardır. Başarılı sanatçının tüm bunlara ek olarak birçok alanda da yaptığı faaliyetler mevcuttur. Öncelikle İstanbul Aydın Üniversitesi ve bir çok eğitim kurumunda eğitim veren Ali Akduru Koç Üniversitesi’nde de eğitim koçu ve 10 bin salon üyesi bulunan İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Odasında  2008 yılı dan beri yönetici olarak faaliyet göstermektedir.

2019 ve 2020 yılında en iyi kuaför ödülü sahibi olan Ali Akduru aynı zamanda Show Tv’de yayınlanan Kuaförüm Sensin programı ile de birçok kişinin sevgisini ve saygısını kazanmıştır.

Usta kuaför sosyal yardımlaşma alanında oldukça fazla etkinlikte ve faaliyette bulunmuştur. Bugüne kadar bir çok sanatçı ve işadamı destekçisi olan Ali Akduru şu ana kadar 40 bin çocuğa destek sağlayan HAYIRKAPISI DERNEĞİ kurucusu ve yöneticisi olarak da faaliyet göstermiş ve insanların sevgisini kazanmıştır.

Editör: Haber Merkezi